Vesti > Svet

MALOLETNICA slučajno UBILA VOJNIKA iz njegovog "kalašnjikova"! Evo kolika joj kazna preti i kako se sve odigralo

Pokrenuta je pretkrivična istraga u slučaju ubistva iz nehata

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

01/07/2024 > 15:22

podeli vest:

MALOLETNICA slučajno UBILA VOJNIKA iz njegovog "kalašnjikova"! Evo kolika joj kazna preti i kako se sve odigralo
Foto: Shutterstock


U ukrajinskom gradu Odesa maloletna devojka je nehotice pucala i iz "kalašnjikova" ubila 23-godišnjeg padobranca Oružanih snaga Ukrajine. 

Nesreća se dogodila u iznajmljenom stanu, gde su dva para mladih ljudi pila alkoholna pića, a oružje je pripadalo prijatelju žrtve koje on nije predao po povratku iz vojne službe, prenosi ukrajinski portal Telegraf. 

- Incident se dogodio  noćas u jednom od stanova u Primorskom okrugu. Policija je po dolasku na lice mesta ustanovila da je ubijeni vojnik pozvao svog prijatelja i dve poznanice, od 17 i 20 godina, u posetu. Dok su zajedno pili alkohol, mlađa devojka je izrazila želju da rastavi mitraljez, koji pripada 24-godišnjem vlasniku stana - saopštila je pres služba policije Odeskog regiona. 

Sedamnaestogodišnja devojka uzela je jurišnu pušku kalašnjikov i slučajno pucala na borca ukrajinskih oružanih snaga koji je bio na odsustvu, a on je preminuo od posledica ranjavanja, dodaje se u saopštenju.

U stanu je bila i dvadesetogodišnja devojka, saopštila je policija.

Pokrenuta je pretkrivična istraga u slučaju ubistva iz nehata, a ukoliko bude optužena, devojci preti kazna do pet godina zatvora za ubistvo iz nehata.
 

Ostavite komentar