Vesti > Srbija

Ispravka povodom vesti "Ovo su UBICE male Danke! POLICIJA JEDNOG DOVELA NA MESTO ZLOČINA!”

Branislav Janković iz Bora nema nikave veze sa nestankom maloletne Danke Ilić

Izvor: K1info

31/07/2024 > 10:05

podeli vest:

Ispravka povodom vesti "Ovo su UBICE male Danke! POLICIJA JEDNOG DOVELA NA MESTO ZLOČINA!”
Foto: Facebook Printscreen/Tanjug/Vladimir Sporčić


Ovim putem se javno izvinjavamo Branislavu Jankoviću iz Bora što smo dana 04.04.2024. godine, na internet sajtu https://www.k1 info.rs/vesti/srbiia/45028/ovo-suubice-male-danke/vest, objavili netačnu informaciju tako što smo, u tekstu „OVO su UBICE MALE DANКE! POLICIJA JEDNOG DOVELA NA MESTO ZLOČINA!” objavili fotografiju Branislava Jankovića iz Bora na koji način smo njega direktno označili kao lice koje je izvršilo otmicu i ubistvo maloletne Danke Ilić, iako je to potpuna neistina, jer Branislav Janković nema nikave veze sa izvršenjem navedenog krivičnog dela.

Razlog objavljivanja netačne informacije je u tom što smo propustili da, uz pažnju primerenu okolnostima slučaja, postupimo u skladu sa pravilima novinarske struke i proverimo poreklo informacije, istinitost i potpunost, pre nego što smo objavili netačne informacije o navodnoj vezi Branislava Jankovića iz Bora sa nestankom maloletne Danke Ilić iz okoline Bora.

Na navedeni način smo Branislavu Jankoviću povredili pravo na autentičnost čast i ugled, a on je, zbog netačne informacije koju smo objavili, dobio zdravstvene probleme i pretrpeo strah jakog intenziteta.

Maloletna Danka Ilić (2) nestala je krajem marta 2024.godine u okolini Bora.

Redakcija k1info.rs se još jednom izvinjava zbog navedene objave i žali zbog neprijatosti koje je tekst prouzrokovao gospodinu Jankoviću i njegovoj porodici.

BONUS VIDEO:




 

Ostavite komentar