Vesti > Srbija

PRETNJE Tanjugu POSLATE sa područja AP KiM: Oglasilo se Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal!

Pretnje su osudili zvaničnici Srbije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

03/10/2024 > 19:18

podeli vest:

PRETNJE Tanjugu POSLATE sa područja AP KiM: Oglasilo se Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal!
Foto: Tanjug


Pretnja koja je u ponedeljak stigla na redakcijski mejl novinske agencfije Tanjug poslata je sa područja AP Kosovo i Metohija, rečeno je za Tanjug u Tužilaštvu za visokotehnloški kriminal.

- Istog dana po obaveštenju o događaju upućen je zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Službi za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i utvrđeno je da IP adresa izvršioca pripada opsegu koji koriste Internet servis provajderi na Kosovu i Metohiji - rečeno je u Tužilaštvu.

Pored toga, inicirana je i procedura uzajamne pravne pomoći posredstvom Ministarstva pravde u kojoj se od Euleksa traži utvrđivanje korisnika, odnosno potencijalnog izvršioca krivičnog dela.

Novinska agencija Tanjug dobila je početkom nedelje na redakcijski mejl preteće pismo, koje je poslala osoba potpisana kao "Trim Bardhi", u kojem se navodi da će svaki novinar naše agencije "dobiti metak u potiljak" kada kroči na AP KiM.

Pretnje su osudili zvaničnici Srbije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, brojne međunarodne organizacije i udružeja novinara, uključujući i  Misiju OEBS-a i Evropsku federaciju novinara (EFJ).

Reagovao je i portparol Evropske komisije Peter Stano koji je pretnje novinarima Tanjuga ocenio kao neprihvatljive i "veoma uznemirujućim", kao i ambasador SAD Kristofer Hil.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar