Vesti > Srbija

SRBIJA NA METI posle napada TINEJDŽERA VEHABIJE! Jasno upozorenje EKSPERTA za TERORIZAM

Region potresen posle napada tinejdžer vehabije na policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

25/10/2024 > 12:48

podeli vest:

SRBIJA NA METI posle napada TINEJDŽERA VEHABIJE! Jasno upozorenje EKSPERTA za TERORIZAM
Foto: AP Photo/Edvin Zulic


Ceo region je u šoku nakon što se u Bosanskoj Krupi dogodio jezivi zločin! Sinoć je maloletnik Elmir. S (15) upao u policijsku stanicu, ubio jednog i ranio drugog policajca.

Porodica ubijenog policajaca zavijena je u crnom, a u pitanju je Ognjen Maran iz Novog Grada. Ranjeni policajac Avdo Hasanović, operisan je i trenutno je njegovo stanje stabilno, preneo je portal Avaz. 

Ono što se prvo postavlja kao pitanje nakon ovog terorističkog napada jeste da li će biti ponovljen, a pojedini stručnjaci za bezbednost, nažalost daju potvrdne prognoze.

Tužilaštvo je ovaj napad okarakterisalo kao akt terorizma, a na ulicama Bosanske Krupe jutros je veliki broj pripadnika policije.

Božidar Spasić, biviši obaveštajac objasnio je za K1info portal da postoji čitav niz kampova gde se rade obuke mladih džihadista, koji se pripremaju za razna delovanja. Prema njegovim rečima i Srbija je apsolutno na meti i neophodno je da bezbednosne službe sve ovo shvate maksimalno ozbiljno. 

- Ucrtana je ruta Beč - Sarajevo - Priština kojom se kreću vehabije, kao i instruisani islamski verski fanatici koji u svojim školama prave mlade teroriste, verske fanatike. Njihov cilj je da sruše bezbednosni sistem i tako stvore prostor za širenje svojih radikalnih ideologija. Na meti su im policija, verski objekti, ambasade...- kaže Spasić. 

On dodaje i da teroristički će se teroristički napadi sigurno ponavljati na području Bosne i Hercegovine, jer je upravo tamo velika koncentracija ekstremističkih zajednica, ali i da Srbija mora da bude na oprezu.

Foto: AP Photo/Edvin Zulic

 

Bezbednosne službe moraju da prate šta se radi u tim kampovima na pomenutnoj ruti.  Teroristički napadi će se sigurno ponavljati na području Bosne i Hercegovine. Na udaru su Sarajevo, Bihać i Bosanskaa Krupa, ali i Srbija je sigurno na meti. Srećom, kod nas je dosta kontrolisano područje, ali ne smemo da se opuštamo. Savet za građane je da imaju poverenje u policiju i bezbednosne službe i da prijave sve neobično što primete - dodaje Spasić.

Foto: K1 televizija

 

Podsetimo, napadač je ušao u policijsku stanicu i hladnim oružjem prvo napao Ognjena Marana, koji je odmah podlegao usled povreda. Zatim je napao Hasanovića, koji je zadobio povrede i odmah je prevezen u Kantonalnu bolnicu "Dr. Irfan Ljubljankić", gde je stabilizovan.

Na ulicama Bosanske Krupe je veliki broj policije, na terenu su pripadnici Specijalističke jedinice, uniformisane policije, kao i inspektori MUP-a USK. Napadač je odmah uhapšen.

Policija za sada nije mogla govoriti o motivima, a prema nezvaničnim informacijama, napadač je pre ovog čina slao čudne poruke poznanicima, opraštajući se od njih. Oni koji su ga poznavali navode da je bio sklon i religijskom ekstremizmu.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar