Vesti > Svet

PUCNJI NA SVE STRANE, PREMIJER NA ZEMLJI! Ovo su DETALJI ATENTATA na Roberta Fica, napadač UHAPŠEN

Svedok tvrdi da je video kako radnici obezbeđenja dižu premijera sa zemlje i utovaruju u auto i odvoze

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Kristina Jokić

15/05/2024 > 15:55

podeli vest:

PUCNJI NA SVE STRANE, PREMIJER NA ZEMLJI! Ovo su DETALJI ATENTATA na Roberta Fica, napadač UHAPŠEN
Foto: twitter screenshoot/Concerned Citizen


Slovački premijer Robert Fico ranjen je u pucnjavi nakon sastanka vlade, a on je pogođen hicima u stomak i grudi, javlja slovački list Pravda.

Kako prenose mediji, premijer Robert Fico bio je u blizini vlade i odvezen je u bolnicu.

Pucnjava se dogodila ispred Doma kulture, kada je premijer došao u masu, među ljude.

Mediji prenose da se čulo nekoliko pucnjeva. Svedok tvrdi da je video kako radnici obezbeđenja dižu premijera sa zemlje i utovaruju u auto i odvoze. Prema rečima svedoka koji su bili na licu mesta, Fico je došao do ljudi koji su ga dočekali i tada je ispaljeno nekoliko hitaca.

Fico je tada pao na zemlju. Napadača je policija oborila i uhapsila. Policija je ogradila područje, Dom kulture je evakuisan.

Kako prenosi pojedini slovački mediji, stanje povređenog premijera je teško, ali je van životne opasnosti i uskoro će biti operisan. Navodno je pogođen sa dva do tri metka, pošto je napadač na njega ispalio pet hitaca.

Kako se navodi u izveštaju, prema rečima očevidaca, Fico je prišao građanima, nakon sednice vlade u gradu Handlova, na oko 150 kilometara od Bratislave, a napadač mu je, navodno, pre nego što je otvorio vatru rekao: "Robo, dođi ovamo".

Nakon što su ga telohranitelji brzo odveli sa mesta atentata, Fica su uneli u helikopter i prevezli ga u bolnicu. Policija je odmah savladala napadača.

Ostavite komentar