Vesti > Svet

Još dve OPTUŽBE za MALOLETNIKA koji je izazvao KRVOPROLIĆE u crkvi u Sidneju! Sveštenika i vernike NAPAO NOŽEM

Policija je uhapsila još 6 dečaka starosti 14 do 17 godina, koji su se pridržavali religijski motivisane, nasilne ekstremističke ideologije

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

14/06/2024 > 11:03

podeli vest:

Još dve OPTUŽBE za MALOLETNIKA koji je izazvao KRVOPROLIĆE u crkvi u Sidneju! Sveštenika i vernike NAPAO NOŽEM
Foto: X Printscreen/aussiecossack


Tinejdžer iz Australije koji je optužen da je počinio teroristički čin pošto je u aprilu izbo biskupa u crkvi u Sidneju suočava se sa dve dodatne optužbe, rečeno je u danas u sudu.

Tužilac je danas izjavio da je šesneaestogodišnjak takođe optužen za ranjavanje sa namerom da ubije biskupa Mar Mari Emanuela i ranjavanje sa namerom da nanese teške telesne povrede svešteniku, Isaku Rojelu.

Dvojica napadnutih sveštenika nisu u napadu 15. aprila u asirskoj pravoslavnoj crkvi zadobili povrede opasne po život, a napadač je uhapšen, podseća AP.

Prethodna optužba za vršenje terorističkog akta nosi moguću doživotnu kaznu zatvora, dok je za nove optužbe predviđena maksimalna kazna od 25 godina zatvora.

Tinejdžer nije zatražio kauciju i ostaje u privoru.

Policija je uhapsila još šest dečaka starosti 14 do 17 godina, za koje tvrdi da su deo grupe 16-godišnjaka, a snage bezbednosti su saopštile da su se maloletnici ''pridržavali religijski motivisane, nasilne ekstremističke ideologije“.

Foto: Shutterstock/Daily Mail screenshot

 

Oni su optuženi za niz krivičnih dela, uključujući zaveru radi učestvovanja ili planiranje terorističkog akta.

Policija je u četvrtak saopštila da je 29 osoba optuženo za nerede ispred crkve 15. aprila, a da se traga za ostalima koji su identifikovani na osnovu video snimaka.

U neredima je povređen 51 policajac, a oštećena su 104 policijska vozila.
 

Ostavite komentar