Vesti > Svet

SPREČEN POLITIČKI NAPAD U FRANCUSKOJ? Uhapšen ultra-desničar zbog PLANIRANJA NAPADA tokom Olimpijskih igara

Uhapšen je osumnjičen za planiranje napada tokom predstojećih Olimpijskih igara

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

17/07/2024 > 17:48

podeli vest:

SPREČEN POLITIČKI NAPAD U FRANCUSKOJ? Uhapšen ultra-desničar zbog PLANIRANJA NAPADA tokom Olimpijskih igara
Foto: Tanjug/APJon Super


Francuske bezbednosne službe danas su u istočnoj Francuskoj uhapsile pripadnika ultra-desnice pod sumnjom da je planirao napade tokom Olimpijskih igara u Parizu, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen.

- Bravo za agente ministarstva unutrašnjih poslova koji su uhapsili jednog pripadnika ultra-desnice osumnjičenog za planiranje nasilnog akta tokom Olimpijskih igara. Nastavićemo stalnu borbu za bezbednost francuskog naroda - objavio je Darmanen na platformi X.

Francuski mediji preneli su da mladića iz regiona Alzasa, koji je bio administrator Telegram grupe pod nazivom "Francuska arijevska divizija" gde je pretio da će izvoditi napade tokom Olimpijskih igara, ispituje protivteroristička policija.

Plan bezbednosti na Olimpijskim igrama

Olimpijske igre u Parizu biće održane od 26. jula do 11. avgusta. 

Oko 45.000 policajaca obezbeđivaće otvaranje Olimpijskih igara u Parizu koje će se održati 26. jula, a na otvaranju će prisustvovati preko 100 šefova država i vlada, izjavio je danas visoki francuski zvaničnik i dodao da nema izmena bezbednosnih planova nakon napada na Donalda Trampa prošlog vikenda.

Uz očekivanih 300.000 gledalaca na pariskim kejevima duž toka Sene, ceremonija predstavlja ozbiljan bezbednosni izazov, posebno u vreme rata u Ukrajini.

Detaljnije o neverovatnom planu bezbednosti na Olimpijskim igrama, pročitajte na linku OVDE. 

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar