Vesti > Svet

BAJDENA PODRŽALA i PORODICA! Oglasila se njegova unuka: "PONOSNA SAM danas na mog deku"

Lider demokratske većine u Senatu američkog Kongresa Čak Šumer pohvalio je Bajdena kao "pravog patriotu i velikog Amerikanca"

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

21/07/2024 > 23:59

podeli vest:

BAJDENA PODRŽALA i PORODICA! Oglasila se njegova unuka: "PONOSNA SAM danas na mog deku"
Foto: Tanjug/AP Photo


Unuka predsednika SAD Džozefa Bajdena, Naomi, rekla je da je danas ponosna na svog dedu nakon što je on objavio odluku da se povuče iz predsedničke trke.

- Ja sam vrlo ponosna danas na mog deku, našeg predsednika Džozefa Bajdena koji je služio našoj zemlji svakim delićem svoje duše i sa izuzetnošću koja nema presedana - napisala je Naomi na društvenoj mreži X.

Ona je dodala da Bajden, ne samo da je bio, već će i nastaviti da bude, najefikasniji predsednik u našem veku, nego je verovatno već postao “oličenje najdelotvornijeg sluge naroda u istoriji naše nacije”, preneo je CNN.

- Naš svet je bolji danas na mnogo načina zahvaljujući njemu. Amerikancima koji su mu uvek čuvali leđa, poručujem zadržite veru. On će našu veru uvek imati uz sebe - zaključila je Bajdenova unuka.

Prva dama Džil Bajden reagovala je na Bajdenovu odluku o povlačenju tako što je uz njegovo pismo objavljeno na platformi X postavila dva srca. Bajdenova porodica učestvovala je u predsednikovim odlukama u vezi ostanka u izbornoj trci i podržavala ga je da nastavi kampanju, navodi CNN.

Predsednik SAD Džozef Bajden povukao se danas iz kampanje za reizbor na predsedničkim izborima u novembru i podržao potpredsednicu SAD Kamalu Haris da bude protivkandidat republikancu Donaldu Trampu.

Bajden je u pismu na platformi X poručio da veruje da je u najboljem interesu njegove stranke i države da se povuče i da se fokusira samo na ispunjavanje svoje dužnosti kao predsednika do kraja mandata.

Šumer pohvalio Bajdena kao "pravog patriotu i velikog Amerikanca"

Lider demokratske većine u Senatu američkog Kongresa Čak Šumer pohvalio je danas predsednika SAD Džozefa Bajdena kao "pravog patriotu i velikog Amerikanca" nakon što je odustao od kampanje za reizbor.

Šumer je pohvalio Bajdena zbog što je svoju stranku i budućnost SAD stavio na prvo mesto.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

- Džo Bajden ne samo da je bio sjajan predsednik i veliki zakonodavni vođa, već je i zaista neverovatno ljudsko biće. Njegova odluka, naravno, nije bila laka, ali on je ponovo stavio svoju zemlju, svoju stranku i našu budućnost na prvo mesto - ocenio je Šumer, preneo je CNN.

Bajden se povukao danas iz kampanje za reizbor na predsedničkim izborima 5. novembra.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar