Vesti > Svet

BURA na TIK-TOKU zbog SAVETA PSIHIJATRA! Da li se ovako leči DEPRESIJA? (VIDEO)

Da li određena hrana zaista može da utiče na depresiju i anksioznost - mišljenja su podeljena

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

21/10/2024 > 11:26

podeli vest:

BURA na TIK-TOKU zbog SAVETA PSIHIJATRA! Da li se ovako leči DEPRESIJA? (VIDEO)
Foto: Shutterstock


Kako se leči "bolest 21. veka" mnogi imaju različite stavove, čak i psihijatri i psiholozi među sobom. Nedavno je jedan psihijatar na društvenim mrežama podelio savet koji bi trebalo da praktikuju oni koji imaju problema sa depresijom

Sa njegovim savetima nisu se svi složili, šta više, video od nekoliko minuta izazvao je opštu buru na TikToku. 

Doktor Danijel Amena naterao je na razmišljanje mnoge nakon ovog snimka koji je pogledan više od 220.000 puta. Njegov savet se bazira na ispitivanju svog odnosa prema hrani. 

@docamen Things Not to do if you struggle with #depression ♬ original sound - BrainMD

Da li se treba potpuno odreći slatkiša, peciva, prerađenog mesa... Ovim će naša creva biti "srećnija", jer su upravo ona jako povezana sa mentalnim zdravljem. 

"Ko će još i na ishranu da pazi kada si već depresivan", "Presmešno je ako nas ovo čini 'srećnim'", "Devet se moja ishrana bazirala na povrću, a i dalje se osećam katastrofa", "Žao mi je, doktore, volim pastu" - ovo su neki od komentara onih koji se ne slažu sa savetom.

Međutim, bilo je onih koji su ovo podržali: "Tako je! Prestanite da jedete sve što ima šećer, velika je razlika!", "Trebao mi je ovaj savet, bravo!", "Čim jedem prerađevine, postanem neraspoložen. Ovo je tačno".

BONUS VIDEO

 

Ostavite komentar