Zdravlje

Ovu hranu KARDIOLOZI NIKAD NE JEDU - jasno vam je ZAŠTO

Kardiolozi su došli do spiska namirnica koje ne bi trebalo da jedemo da bismo sačuvali zdravlje našeg srca

Izvor: K1info

15/09/2023 > 20:17

podeli vest:

Ovu hranu KARDIOLOZI NIKAD NE JEDU - jasno vam je ZAŠTO
Foto: Shutterstock


Kardiolozi redovno svedoče o negativnim učincima koje loša prehrana ima na zdravlje srca njihovih pacijenata.

I dok je povremeno uživanje u određenim, ne tako zdravim namirnicama u redu, preterivanje s njihovim unosom može da poveća rizik od bolesti srca i moždanog udara.

Kako donosi Lifespan, kardiolozi su došli do spiska namirnica koje ne bi trebalo da jedemo da bismo sačuvali zdravlje našeg srca, a oni ih takođe izbegavaju. To su:

- crveno meso,
- slanina, viršle i druge mesne prerađevine,
- pomfrit i druga pržena hrana,
- slatka pića 
- maargarin
- žitne pahuljice i druge žitarice iz kutija.

Kažu da ove namirnice sadrže velike količine zasićenih masti, holesterola i soli, kao i rafinisanih šećera. Sve su to sastojci koji štete, prvenstveno zdravlju našeg srca, ali i mnogim drugim organima u telu.

Isto tako, istraživanja su pokazala kako ljudi koji konzumiraju 17 do 21 odsto kalorija iz dodatnih šećera imaju čak 38 odsto veći rizik od smrti uzrokovane bolestima srca u poređenju s onim osobama koje ove sastojke unose umereno.

Da li poslušati ove savete? Procenite sami. 

Ostavite komentar