Zašto bi PAPIRNI UBRUS trebalo staviti u FRIŽIDER?
Papirni ubrus može biti mnogo korisniji nego što mislite
03.07.2023
MozaikZamrzavanje voća i povrća odličan je način da uživate u ukusu omiljene hrane tokom cele godine
podeli vest:
Sveže voće i povrće imaju svoju sezonu, odnosno vreme kada su najzdraviji i najpristupačniji.
Naravno da bismo svi hteli da u njima uživamo i u doba kada nije njihova sezona. Jedini način da to postignete jeste zamrzavanje.
Pravo vreme je kada su neke vrste voća i povrća na akcijama. Tada možete da uzmete veću količinu, zamrznete ga i u njemu uživate kasnije. Izaberite sveže voće i povrće.
Papirni ubrus može biti mnogo korisniji nego što mislite
03.07.2023
MozaikNikada dosta korisnih i zanimljivih saveta, zar ne?
25.06.2023
MozaikIzaberite sveže voće i povrće.Deo koji želite da iskoristie u narednih nekoliko dana pohranite kao i obično, nema potrebe da ga zamrzavate.
Ostatak voća i povrća dobro operite. Ako ima peteljke, uklonite ih. Odaberite posude za zamrzavanje. Možete da koristite i kesice, ali pazite da u njima ostane što manje vazduha.
Odvojite namirnice tako da po jednoj kesi imate jednu porciju. Na taj način nećete morati odmrzavati sve kako biste iskoristili samo količinu koja vam je potrebna.
Ne zaboravite da zapišete datum. Većina zamrznutog voća i povrća može biti mesecima u zamrzivaču, a da ukus ostane isti.
Foto: Freepik.com
Dakle, ne postoji poseban trik kod zamrzavanja voća. Jednostavno ga operite i podelite na porcije. Ako ćete voće posle odmrzavanja da koristite bez termičke obrade, pospite ga s malo šećera.
Kada voće planirate termički da obrađujete posle odmrzavanja, možete od njega da napravite sirup. Pomešajte šećer i vodu i prelijte po voću. U ovom slučaju će plastična posuda biti bolje rešenje od kesa.
Šta bismo mi bez saveta i trikova iskusnih domaćica?
17.05.2023
MozaikTačno je da je doručak veoma važan obrok, ali to ne znači da treba da pojedemo bilo šta
11.05.2023
VestiProces zamrzavanja povrća je malo složeniji, ali i dalje jednostavan. Povrće je dobro pre zamrzavanja blanširati, odnosno na kratko prokuvati u posoljenoj vodi. Na taj način će ono zadržati odličan ukus i boju.
Pripremite hladnu vodu dok se povrće kuva i stavite malo leda. Uklonite povrće s šporeta u trenutku kada voda počne da vri i stavite ga odmah u hladnu vodu kako biste zaustavili proces kuvanja.
Kada se povrće ohladi, spakujte ga u zamrzivač. Kada ga odmrznete, nemojte ga previše kuvati jer je blanširanjem već završeno pola posla.
Koliko je smrznuta hrana zdrava i šta smemo, a šta ne smemo da zamrzavamo...
15.03.2023
MozaikAko želite za seckanje luka uz suze i peckanje očiju postane prošlost, primenite neki od ovih trikova
21.02.2023
MozaikVerovali ili ne, postoje namirnice koje se ne kvare i imaju neograničen rok trajanja
14.03.2023
MozaikPovrće sadrži veliku količinu vlakana pa ga zbog lakšeg varenja treba kuvati, ali ne predugo
04.02.2023
Mozaik
Ostavite komentar