Zdravlje

Isprobajte već danas! Jedite OVU namirnicu i više nećete HRKATI

Ako imate problema sa spavanjem zbog hrkanja partnera ne bi bilo loše da ovo isprobate

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

22/10/2024 > 09:59

podeli vest:

Isprobajte već danas! Jedite OVU namirnicu i više nećete HRKATI
Foto: Freepik.com


Ko ima partnera koji hrče, zna koliko je to naporno!

Hrkanje je problem koji pogađa mnoge ljude, ali ponajviše čini se, njihove partnere i ukućane. Baš zato je bilo kakvo rešenje itekako obrodošlo, a ovo lagano rešenje možete isprobati već danas!

Ako imate problema sa spavanjem zbog hrkanja partnera, možda biste trebali isprobati ovaj jednostavan trik. Hrkanje može značajno uticati na kvalitet sna, ne samo za osobu koja hrče, već i za njegovog partnera.

Prema stručnjacima iz CBD.co, hrkanje može ometati san čak i onima koji spavaju u različitim sobama.

- Ako vi ili vaš partner hrčete, dobro znate koliko to može uticati ne samo na kvalitet vašeg sna, već i na zdrav razum svih u blizini -kažu stručnjaci.

Med, zaista?

I ko bi rekao, jednostavno rešenje koje preporučuju stručnjaci za smanjenje hrkanja je verovali ili ne - kašika meda pre spavanja.

- Med ima impresivna protivupalna svojstva koja mogu značajno smanjiti hrkanje - navode stručnjaci. Objašnjavaju da med ima sposobnost oblaganja grla što pomaže smirivanju vibracija koje vode do hrkanja.

Foto: Pixabay.com

 

Kada je vaše grlo smireno i nije upaljeno, disajni putevi su prirodno širi, što smanjuje mogućnost hrkanja. Preporučuju i to da kašičicu meda promešate u toploj vodi, čaju od kamilice ili čaju od đumbira.

Osim dodavanja meda u svoju večernju rutinu, stručnjaci savetuju i druge prirodne metode za smanjenje hrkanja. Na primer, eterična ulja poput eukaliptusa i mente mogu takođe pomoći u pročišćavanju sinusa.

Šta još može da pomogne

Pa, stručnjaci kažu da i popularni difuzer može biti od pomoći u spavaćoj sobi ili da napravite sebi toplu kupku pre spavanja i da malo ležite u kadi. Ako nemate kadu, neko vreme boravka u tuš kabini u pari biće takođe korisno.

- Uključivanje protivupalnih namirnica u vaše obroke, poput kurkume ili namirnice bogate omega-3 masnim kiselinama poput lososa, može dodatno smanjiti upalu u grlu i smanjiti rizik od hrkanja - ističu, a prenosi Express.

Foto: Pixabay.com

 

Držite se rutina

Potrebno je da održavate neke rutine poput redovnog odlaska na spavanje, treba da pijete dovoljno tečnosti tokom dana, a obavezno izbegavajte alkohol i pušenje pre odlaska na spavanje. Sve su ovo saveti koji vam mogu pomoći, ali, ukoliko imate probleme sa disanjem, najbolje je da se konsultujete sa vašim izabranim lekarom. 

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar