Ekonomija

Ministarka saobraćaja Crne Gore vidi modernizaciju PRUGE Beograd - Bar kao prioritet

Ona je dodala da se uz to intenzivirano radi na nastavku projekta revitalizacije pruge Bar - Golubovci

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

24/09/2024 > 21:30

podeli vest:

Ministarka saobraćaja Crne Gore vidi modernizaciju PRUGE Beograd - Bar kao prioritet
Foto: Tanjug/AP Photo/Yorgos Karahalis


Prioritet crnogorske administracije je rad na modernizaciji pruge Beograd – Bar i u tom pravcu je obezbeđena podrška Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), saopštila je danas crnogorska ministarka saobraćaja Maja Vukićević.

Ona je dodala da se uz to intenzivirano radi na nastavku projekta revitalizacije pruge Bar - Golubovci, a radovi na toj deonici trebalo bi da počnu naredne godine, prenele su Vijesti.

Vukićević je to saopštila na sastanku ministara transporta u Budimpešti, gde je održala i bilateralni susret s ministarkom transporta Albanije Belindom Baluku.

Ministarke su razgovarale na temu ugovora potpisanog između Vlade Crne Gore i Veća ministara Albanije 2013, koji se odnosi na uređenje željezničkih pružnih prelaza.

Na osnovu toga je železnička stanica Tuzi mesto zajedničke kontrole obe strane, a s crnogorske se već radi na modernizaciji deonice u dužini od 25 kilometara.

Projekat takođe uključuje izvođenje radova elektrifikacije, kao i rekonstrukciju same železničke stanice.

Baluku je istakla da je i za njih izuzetno važna pruga Beograd - Bar, na koju se priključuju i istakla saradnju Albanije s državama regiona, posebno sa Srbijom.

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar