Kultura i umetnost > Film/Serija

Nstavak hit filma koji su svi čekali! Lejdi Gaga je najveća iznenađenje "Džoker 2"

Ukoliko ste voleli prvi deo ovog filma, sigurno ćete obožavati "Džoker - ludilo u dvoje"

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

03/10/2024 > 21:00

podeli vest:

Nstavak hit filma koji su svi čekali! Lejdi Gaga je najveća iznenađenje "Džoker 2"
Foto: Džoker 2


Nastavak najgeldanijeg stranog filma u istoriji Srbije, s maestralnim Hoakinom Finiksom i Lejdi Gagom u glavnim ulogama, Džoker - ludilo u dvoje, sinoć je premijerno prikazan u prepunoj IMAX sali u Cineplexx bioskopu u Galeriji.

Ogromno interesovanje za filmom bilo je očekivano, a premijeru je ispratio veliki broj poznatih lica i influensera, među kojima su bili pevačica Marina Perazić, glumci Kris Gavrić, Milan Pajić, Stefan Buzurović, tv lica Boško Jakovljević, Marija Savić Stamenić, Ana Stamenković, Jelena i Aleksandar Gajšek, Filip Ivanjac, direktor Filmskog centra Srbije Ivan Karl i drugi.

Foto: Džoker 2

 

Oskarom nagrađeni Joaquin Phoenix vraća se ulozi Artura Fleka, poznatijeg kao Džoker, dok se famozna dobitnica Oskara, Lejdi Gaga transformiše u očaravajuću Harli Kvin u glamuroznom ludilu nastavka kultnog psihološkog trilera studija Warner Bros. iz 2019. godine.

Scenario su ponovo potpisali Tod Filips, koji je i reditelj filma, i Skot Silver, koji su radili i na originalnom filmu, a koji je zaradio više od milijardu dolara od prodaje karata u bioskopima širom sveta i sve do nedavno bio film s najvećom zaradom u kategoriji R.

„Džoker: Ludilo u dvoje” nas u napetoj i emotivnoj priči ponovo vodi u mračne hodnike Arkham State bolnice, gde se Artur Flek suočava s novim izazovima i ulogama. Dok se u pozadini čuje melodična muzika, Finiks i Gaga oživljavaju svoj odnos kroz strastvene scene, dok Brendan Glison u svojoj ulozi čuva tajne Arkhamovog sveta.

Foto: Džoker 2

 

Fillips je naglasio: „Nismo želeli da napravimo nastavak koji je samo ponavljanje prvog filma. Hoakin nikada ne bi izabrao lakši put. Ako bi ikad napravio nastavak, hteo je da bude jednako intenzivan kao i prvi film.”

Foto: Džoker 2

 

Ovaj film predstavlja i nova lica kao što su Brendan Gleeson (The Banshees of Inisherin), Catherine Keener (Get Out), Harry Lawtey (Industry), Jacob Lofland (Mud), Steve Coogan (Philomena) i Ken Leung (Star Wars: The Force Awakens). Svi oni donose posebnu dinamiku i kompleksnost u priču o ljubavi i ludilu.

Uz povratak Zazie Beetz kao Sophie Dumond, fanovi će imati priliku ponovo da vide i Sharon Washington i Leigh Gill u svojim ulogama. Očekivanja su zaista visoka, s obzirom na to da je originalni film „Joker“ iz 2019. godine izazvao veliku kontroverzu, uz izuzetnu medijsku kampanju.

Foto: Džoker 2

 

Osim komercijalnog uspeha, film je ostvario i veliki broj priznanja na dodelama nagrada, uključujući 11 nominacija za Oskara, među kojima se ističe ona za najbolji film i najbolju glavnu mušku ulogu, koja je na kraju pripala Hoakinu Finiksu.

Foto: Džoker 2

 

„Džoker: Ludilo u dvoje“ dostupan je u svim bioskopima širom Sbije u distribuciji BLITZ filma.

 

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar