Kultura i umetnost > Muzika

REPER ROUZI na Exitu otkrio: SAZNAO SAM da sam izabran za "spotlajtera" DOK SAM BIO NA NJIVI

Mladi srpski reper nedavno je objavio novi singl pod nazivom “Malo tiše” u saradnji sa kolegom Jowamom.

Autor: J. Ilić

08/07/2023 > 18:35

podeli vest:

REPER ROUZI na Exitu otkrio: SAZNAO SAM da sam izabran za "spotlajtera" DOK SAM BIO NA NJIVI
Foto: EXIT Promo


Rouzi je mladi srpski reper, čija popularnost raste iz dana u dan. Nedavno je objavio novi singl pod nazivom “Malo tiše” u saradnji sa kolegom Jowamom. 

Takođe, izabran je “spotlajtera” na konkursu Serbia Creates: The Spotlight, pod pokroviteljstvom portala Serbia Creates. Odabran je u kategoriji hip hop i urbana muzika, što mu je donelo mnoge prilike za nastupe na festivalima širom regiona, kao što je bio nedavni Arsenal fest. 

Jedan od njih je i ovogodišnji EXIT Festival, te smo uoči njegovog nastupa imali malo vremena da porazgovaramo sa Rouzijem i saznamo nešto više o umetniku koji stoji iza ovog pseudonima.

 

Kako bi nekome ko nije toliko upućen u rep scenu objasnio ko je Rouzi?

– Uh, zanimljivo. Ne mogu da obećam da se nikad neću baviti nekim od drugih žanrova. Tako da bih se predstavio kao “potencijalno vaša muzika”.

Nedavno si izabran za jednog od ovogodišnjih spotlajtera. Gde si bio i kako si reagovao u trenutku kada si saznao za to?

– Sećam se, u tom trenutku sam bio na njivi. Radio sam nešto i video sam da me zove nepoznat broj. Kada se osoba sa druge strane predstavila bio sam iznenađen. Ipak, mislim da sam reagovao malo drugačije od ostalih jer sam i pre bio prisutan na sceni, ali svakako je jako velika stvar.

Šta za tebe i tvoju karijeru znači ovaj konkurs?

– Značio mi je nastup na Music Weeku, Arsenal Festu i evo sada i na EXIT-u. Definitivno ne postoji ništa bolje od toga, ali jedva čekam da vidim šta sledi i za mene, ali i za sve ostale muzičare koji su izabrani.

Tvoja trenutno najpopularnija pesma “Malo tiše” je kolaboracija sa Jowamom, da li možemo uskoro da očekujemo još neku kolaboraciju?

– Sledeća pesma je takođe kolaboracija, ali nakon toga ću se posvetiti solo projektima. Jako volim da radim sa drugim kolegama, čak postoji i jedan neobjavljeni remiks koji sam uradio zajedno sa bendom Keni Nije Mrtav. Lepo je sarađivati sa muzičarima koji stvaraju kvalitetnu muziku.

Kada bi mogao da uradiš kolaboraciju sa bilo kim, bilo sa domaće ili svetske scene, koga bi izabrao?

– Prvi na koga pomislim je Central Cee. Gledao sam njegov koncert pre nekoliko dana, mnogo mi se sviđa ta energija. Pored njega, radio bih i sa Post Maloneom, ali samo ako bih se malo više posvetio pevanju jer i on jako dobro peva.

 

Nastupao si na EXIT Festivalu i prošle godine. Kakva je razlika između ovog i prošlog EXIT-a?

– Prva stvar koja mi pada na pamet je činjenica da sam prošle godine nastupao solo, a sada će sa mnom na sceni biti nekoliko ljudi sa kojima imam pesme, da bismo ih zajedno izveli. Jedva čekam da vidim reakcije ljudi, voleo bih da pevaju sa nama.

Nastpao si na nekoliko EXIT bina, koja od njih ti je omiljena?

– Čuo sam sve najbolje o bini Gang Beats, ne želim da kažem da mi se Fusion ili Main nisu dopali, samo mislim da je Gang Beats najbolja bina za nas repere. Nikada nisam bio na ovom festivalu kao publika, tako da nisam još odabrao omiljenu binu.

Kada bi baš večeras dolazio na EXIT kao publika, na čiji nastup bi išao?

– Sigurno bih slušao Skrillexa, smatram da je on veoma važan za žanr kojim se bavi.

 

Kako se osećaš pred nastup, kakva je atmosfera u bekstejdžu?

– Svi znaju da mi je jedno od lepših iskustava bilo prošle godine, na Visa Fusion bini, ali i sada je super, jako je dobar odnos prema izvođačima. Tu sam sa ljudima koje volim i tu sam da izvodim pesme koje volim, nemam ni jedan razlog da se bunim.

Za kraj, da li postoji nešto što te do sada niko nije pitao, a da bi voleo da na to odgovoriš?

– Sigurno da postoji, ali naravno da u trenutku ne mogu da se setim. Kada sam sam sa sobom često razmišljam o tome kako su svi intervjui slični i kako postoji gomila pitanja na koje bih voleo da odgovorim, ali sada ne mogu da se setim ničega, jako je teško pitanje.

Ostavite komentar