Kultura i umetnost > Muzika

Mene da IMITIRA?! ŠAKIRA je čula kako je AI pevao umesto nje i IMA PORUKU ZA SVE

Gitarista Rolingstonsa, Kit Ričards, takođe je nedavno izneo svoje mišljenje o AI, tvrdeći da je deo "grada igračaka"

Izvor: K1info

02/10/2023 > 21:43

podeli vest:

Mene da IMITIRA?! ŠAKIRA je čula kako je AI pevao umesto nje i IMA PORUKU ZA SVE
Foto: Tanjug/Greg Allen/Invision/AP, File


Šakira je podelila svoja razmišljanja o veštačkoj inteligenciji (AI), ističući greške koje tehnologija i dalje pravi pokušavajući da oponaša glas pevača.

Pop zvezda je zbog toga rekla da bi veštačkoj inteligenciji bilo "teško" je imitira.

- Pokazali su mi kako zvučim uz pomoć AI. Ali mislim da još nisu uspeli. Ne čujem sebe tamo - rekla je Billboardu u novom intervjuu.

- Slovo E, na primer, zvuči kao moj glas, ali ne i ostala četiri samoglasnika. Mislim da će AI biti teško da me imitira. A i trenutno imam važnijih stvari na umu - dodala je pevačica i nastavila.

- Moj najveći problem je kako će Milan (njen sin) moći da vežba američki fudbal, fudbal i bejzbol u istoj nedelji - našalila se ona.

Foto: Tanjug/Evan Agostini/Invision/AP

Šakira sa sinovima Sašom (levo) i Milanom

 

Upotreba veštačke inteligencije u kreiranju umetnosti postala je izuzetno aktuelna tema tokom 2023. godine.

Gitarista Rolingstonsa, Kit Ričards, takođe je nedavno izneo svoje mišljenje o AI, tvrdeći da je deo "grada igračaka".

- AI je kao i bilo šta drugo. Može biti alat ili igračka. Većinom sve te stvari postanu igračke. Ali sve zavisi kako je koristiš - rekao je.

Foto: Tanjug/Scott Garfitt/Invision/AP

Kit Ričards

U međuvremenu, Krist Novoselić iz Nirvane govorio je u intervjuu za NME o tome kako je veštačka inteligencija korišćena za dovršavanje "skica" starih pesama.

- Uzbuđen sam zbog tih koncerata jer su koristili veštačku inteligenciju. Uzeli smo digitalne audio trake snimljene u Rimu, Sijetlu i Los Anđelesu, a potom je veštačka inteligencija razdvojila sve instrumente i dobili smo zaista dobar miks - rekao je on govoreći o 30. godišnjici reizdanja Nirvaninog albuma "In Utero".

Ranije ove nedelje, osnivač Spotifya, Danijel Ek, otkrio je da kompanija neće zabranjivati muziku generisanu od strane AI na platformi.

Umetnici koji su se izjasnili protiv veštačke inteligencije uključuju Hoziera (koji je razmatrao štrajk u znak protesta), Noela Galagera (koji je nazvao kreatore lažnog albuma Oasis "prokletim idiotima") i Nika Kejva (koji ju je opisao kao "gnusan podsmeh tome šta znači biti čovek").

Ostavite komentar