PUDING KOCKE S JAGODAMA: Ukusne i slasne, a pripremaju se za tren, bez pečenja
Idealan recept za sve koji vole jagode, ali ne i spremanje komplikovanih poslastica
26.04.2023
GurmanlookOriginalni recept za bolonjeze sos je zvanično izmenjen od strane Italijanske akademije kulinarstva
podeli vest:
Tradicionalni recept za bolonjeze sos se promenio.
Ne radi se o bizarnim promenama koje su doneli recepti na društvenim mrežama ili visokopozicionirani kuvari koji se prave važni.
Originalni recept za bolonjeze sos je zvanično izmenjen od strane Italijanske akademije kulinarstva, koja je smatrala da je potrebno prilagoditi ga navikama potrošnje današnjih porodica, a ažurirani recept je predat Bolonjskoj privrednoj komori ovih dana.
Idealan recept za sve koji vole jagode, ali ne i spremanje komplikovanih poslastica
26.04.2023
GurmanlookOvoga puta vam donosimo jedan kraljevski recept, ali doslovno kraljevski
18.04.2023
Gurmanlook
Evo novog zvaničnog recepta za bolonjeze.
PORCIJE: 6
SASTOJCI:
400g mlevene junetine
150g iseckane slanine (sveža svinjska panceta slanina)
1/2 glavice crnog luka
1 šargarepa
1 stabljika celera
1/2 šolje crvenog ili belog vina
1 šolja pelata (ili paradajz pirea)
1 kašika paradajz koncentrata
1/2 šolje punomasnog mleka (opciono)
pileći ili povrtni bujon (ili kocka za supu)
3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
so i biber po ukusu
PRIPREMA:
U kvalitetnom tiganju koji je nelepljiv, ili u loncu od aluminijuma ili emajla, prečnika 23-28cm, rastopite mlevenu ili iseckanu slaninu sa 3 kašike ulja.
Zatim, dodajte sitno iseckane začine (ne koristite mikser) i polako dinstajte na srednjoj temperaturi, uvek mešajući drvenom kašikom (crni luk ne sme da dobije ukus zagorelog).
Povećajte temperaturu i dodajte mleveno meso i, dok ga još uvek dobro mešate, kuvajte ga oko deset minuta dok se ne "zapeni".
Izašla je lista najboljeg mesa u svetu po državama, a tri naša proizvoda našla se među prvih 50
01.04.2023
GurmanlookKonzumacija rafinisanih ugljenih hidrata povezana je i sa povećanjem krvnog pritiska
28.03.2023
GurmanlookUlijte vino i pustite da ispari i potpuno se povuče, dok ne prestane da se oseća, a zatim dodajte koncentrat paradajza i pelat.
Nastavite da dobro mešate, ulijte šolju ključalog bujona (ali možete koristiti i običnu vodu) i kuvajte polako, poklopljeno, oko 2 sata (čak i 3 sata, u zavisnosti od ukusa i vrste mesa koje se koristi), dodajući po potrebi vruć bujon.
Na polovini kuvanja, prema preporučenoj staroj tradiciji, može se dodati mleko, koje treba da se skroz da ispari.
Kada je sos gotov, dodajte so i biber.
Kako to na našu percepciju hrane utiču i zvukovi?
18.03.2023
GurmanlookNajbolji su oni kolači koji se lako prave, a garantovano uspevaju
07.03.2023
GurmanlookNa čuvenoj TasteAtlas listi dominiraju Italijani
05.03.2023
GurmanlookVlaške palačinke kojima ćete očas baciti čini na sve koji ih probaju
01.03.2023
GurmanlookPredsednik je večeras govorio pred više od 100.000 ljudi u Jagodini
pre 4 minuta
PolitikaMuškarac je u sredu u ruci držao letvu i kuhinjski nož...grubo vređao učenike
pre 13 minuta
HronikaBez ikakve stručne škole M.M. neke svoje usluge ipak naplaćuje i reklamira se preko Instagrama!
pre 23 minuta
SrbijaZa rešavanje sukoba potrebni pouzdani i pravno obavezujući sporazumi koji će garantovati sprečavanje nastavka eskalacije, navodi MSP
pre 54 minuta
SvetČubrilo je pojasnio i šta možemo očekivati od 1. februara
pre 1 sat
SrbijaZa sada nema izveštaja o materijalnoj šteti ili povređenima, a nadležne službe prate situaciju.
pre 1 sat
SvetM. S. je upravljala "citroenom" i iz mesta na kojem je stajalo vozilo usled blokade, pokrenula vozilo i njime udarila dve osobe
pre 1 sat
HronikaNapredanjaci se zalažu za slobodnu i nezavisnu Srbiju, poručio je danas Siniša Mali
pre 1 sat
PolitikaBojan Vorkapić, filmski i televizijski reditelj preminuo je jutros
pre 1 sat
SudbineTokom karijere, Goldberg je sarađivao sa umetnicima poput Rod Stjuarta, Džoa Kokera i Gledis Najt
pre 3 sata
SudbineMina Perišić iz Loznice izgubila je bitku sa bolešću u 19. godini, a prema rečima lekara, borila se do poslednjeg dana
pre 4 sata
SudbineČuveni fudbaler "žuto-crnih" primljen je u bolnicu u nedelju, a povodom njegove smrti oglasio se i njegov Kostas
23.01.2025
SudbinePorodica poznate novinarke obeležiće u subotu na Novom groblju treću godišnjicu njene smrti, a pomen počinje u 11 sati.
23.01.2025
SudbineSinovi Milane i Nemanje Petrovića su prošle godine rođeni carskim rezom
22.01.2025
ReportažaNapustio nas je jedan od najcenjenijih izvođača izvorne muzike
22.01.2025
SudbineVirtuozni klavijaturista i majstor više instrumenata, Gert Hadson preminuo je u 87. godini
21.01.2025
Sudbine
Ostavite komentar