PUDING KOCKE S JAGODAMA: Ukusne i slasne, a pripremaju se za tren, bez pečenja
Idealan recept za sve koji vole jagode, ali ne i spremanje komplikovanih poslastica
26.04.2023
GurmanlookOriginalni recept za bolonjeze sos je zvanično izmenjen od strane Italijanske akademije kulinarstva
podeli vest:
Tradicionalni recept za bolonjeze sos se promenio.
Ne radi se o bizarnim promenama koje su doneli recepti na društvenim mrežama ili visokopozicionirani kuvari koji se prave važni.
Originalni recept za bolonjeze sos je zvanično izmenjen od strane Italijanske akademije kulinarstva, koja je smatrala da je potrebno prilagoditi ga navikama potrošnje današnjih porodica, a ažurirani recept je predat Bolonjskoj privrednoj komori ovih dana.
Idealan recept za sve koji vole jagode, ali ne i spremanje komplikovanih poslastica
26.04.2023
GurmanlookOvoga puta vam donosimo jedan kraljevski recept, ali doslovno kraljevski
18.04.2023
Gurmanlook
Evo novog zvaničnog recepta za bolonjeze.
PORCIJE: 6
SASTOJCI:
400g mlevene junetine
150g iseckane slanine (sveža svinjska panceta slanina)
1/2 glavice crnog luka
1 šargarepa
1 stabljika celera
1/2 šolje crvenog ili belog vina
1 šolja pelata (ili paradajz pirea)
1 kašika paradajz koncentrata
1/2 šolje punomasnog mleka (opciono)
pileći ili povrtni bujon (ili kocka za supu)
3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
so i biber po ukusu
PRIPREMA:
U kvalitetnom tiganju koji je nelepljiv, ili u loncu od aluminijuma ili emajla, prečnika 23-28cm, rastopite mlevenu ili iseckanu slaninu sa 3 kašike ulja.
Zatim, dodajte sitno iseckane začine (ne koristite mikser) i polako dinstajte na srednjoj temperaturi, uvek mešajući drvenom kašikom (crni luk ne sme da dobije ukus zagorelog).
Povećajte temperaturu i dodajte mleveno meso i, dok ga još uvek dobro mešate, kuvajte ga oko deset minuta dok se ne "zapeni".
Izašla je lista najboljeg mesa u svetu po državama, a tri naša proizvoda našla se među prvih 50
01.04.2023
GurmanlookKonzumacija rafinisanih ugljenih hidrata povezana je i sa povećanjem krvnog pritiska
28.03.2023
GurmanlookUlijte vino i pustite da ispari i potpuno se povuče, dok ne prestane da se oseća, a zatim dodajte koncentrat paradajza i pelat.
Nastavite da dobro mešate, ulijte šolju ključalog bujona (ali možete koristiti i običnu vodu) i kuvajte polako, poklopljeno, oko 2 sata (čak i 3 sata, u zavisnosti od ukusa i vrste mesa koje se koristi), dodajući po potrebi vruć bujon.
Na polovini kuvanja, prema preporučenoj staroj tradiciji, može se dodati mleko, koje treba da se skroz da ispari.
Kada je sos gotov, dodajte so i biber.
Kako to na našu percepciju hrane utiču i zvukovi?
18.03.2023
GurmanlookNajbolji su oni kolači koji se lako prave, a garantovano uspevaju
07.03.2023
GurmanlookNa čuvenoj TasteAtlas listi dominiraju Italijani
05.03.2023
GurmanlookVlaške palačinke kojima ćete očas baciti čini na sve koji ih probaju
01.03.2023
GurmanlookPrema njegovim rečima, ovako teške povrede se samo susreću u ratnim uslovima, ređe u vreme mira
pre 5 minuta
SrbijaU akciji potrage učestvuju i hiljade volontera
pre 21 minut
SvetOn je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela koje mu se stavlja na teret
pre 1 sat
HronikaReč je o učenicima koji pohađaju Gimnaziju u Jagodini
pre 1 sat
HronikaKako je ispričala, nju je sam Bog spasao, jer je samo nekoliko minuta pre urušavanja nadstrešnice sedela na klupi ispod nje
pre 1 sat
HronikaDaljom istragom biće utvrđene sve okolnosti koje su dovele do ove saobraćajne nezgode.
pre 1 sat
HronikaPripadnici MUP-a, SAJ-a i Žandarmerije su u pripravnosti od ranog jutra u potrazi za Balijagićem
pre 2 sata
HronikaVažno je da se povređenima stalno obraćate, da ih bodrite, kaže jedan od spasilaca
pre 2 sata
HronikaOna je tu da nas podseti da ne smemo biti lenji i pronalaziti izgovore za sopstvene neuspehe, jer - sve se može
pre 47 minuta
SudbineSarađivao je sa brojnim estradnim ličnostima.
01.11.2024
SudbineSpecijalizaciju iz psihijatrije završila je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu 1996. godine
01.11.2024
SudbineRešenje joj je ponudila majka, koja joj je predložila crkveni hor za početak, otrila je monahinja u emisiji "Ako progovorim"
30.10.2024
SudbineTalentovana zvezda je 2002. godine otkrila da joj je dijagnostikovana hronična bolest
29.10.2024
SudbinePorodica se javnosti obraćala za pomoć jer im je bilo potrebno 35 miliona dinara za dečakovo dalje lečenje.
29.10.2024
SudbinePublika mi više ne viče "Zar žensko da nam sudi" i "Sudija idi kući, kuvaj ručak, peglaj..."
29.10.2024
Sudbine
Ostavite komentar