PUDING KOCKE S JAGODAMA: Ukusne i slasne, a pripremaju se za tren, bez pečenja
Idealan recept za sve koji vole jagode, ali ne i spremanje komplikovanih poslastica
26.04.2023
GurmanlookOriginalni recept za bolonjeze sos je zvanično izmenjen od strane Italijanske akademije kulinarstva
podeli vest:
Tradicionalni recept za bolonjeze sos se promenio.
Ne radi se o bizarnim promenama koje su doneli recepti na društvenim mrežama ili visokopozicionirani kuvari koji se prave važni.
Originalni recept za bolonjeze sos je zvanično izmenjen od strane Italijanske akademije kulinarstva, koja je smatrala da je potrebno prilagoditi ga navikama potrošnje današnjih porodica, a ažurirani recept je predat Bolonjskoj privrednoj komori ovih dana.
Idealan recept za sve koji vole jagode, ali ne i spremanje komplikovanih poslastica
26.04.2023
GurmanlookOvoga puta vam donosimo jedan kraljevski recept, ali doslovno kraljevski
18.04.2023
Gurmanlook
Evo novog zvaničnog recepta za bolonjeze.
PORCIJE: 6
SASTOJCI:
400g mlevene junetine
150g iseckane slanine (sveža svinjska panceta slanina)
1/2 glavice crnog luka
1 šargarepa
1 stabljika celera
1/2 šolje crvenog ili belog vina
1 šolja pelata (ili paradajz pirea)
1 kašika paradajz koncentrata
1/2 šolje punomasnog mleka (opciono)
pileći ili povrtni bujon (ili kocka za supu)
3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
so i biber po ukusu
Foto: Pixabay.com
PRIPREMA:
U kvalitetnom tiganju koji je nelepljiv, ili u loncu od aluminijuma ili emajla, prečnika 23-28cm, rastopite mlevenu ili iseckanu slaninu sa 3 kašike ulja.
Zatim, dodajte sitno iseckane začine (ne koristite mikser) i polako dinstajte na srednjoj temperaturi, uvek mešajući drvenom kašikom (crni luk ne sme da dobije ukus zagorelog).
Povećajte temperaturu i dodajte mleveno meso i, dok ga još uvek dobro mešate, kuvajte ga oko deset minuta dok se ne "zapeni".
Izašla je lista najboljeg mesa u svetu po državama, a tri naša proizvoda našla se među prvih 50
01.04.2023
GurmanlookKonzumacija rafinisanih ugljenih hidrata povezana je i sa povećanjem krvnog pritiska
28.03.2023
GurmanlookUlijte vino i pustite da ispari i potpuno se povuče, dok ne prestane da se oseća, a zatim dodajte koncentrat paradajza i pelat.
Nastavite da dobro mešate, ulijte šolju ključalog bujona (ali možete koristiti i običnu vodu) i kuvajte polako, poklopljeno, oko 2 sata (čak i 3 sata, u zavisnosti od ukusa i vrste mesa koje se koristi), dodajući po potrebi vruć bujon.
Na polovini kuvanja, prema preporučenoj staroj tradiciji, može se dodati mleko, koje treba da se skroz da ispari.
Kada je sos gotov, dodajte so i biber.
Kako to na našu percepciju hrane utiču i zvukovi?
18.03.2023
GurmanlookNajbolji su oni kolači koji se lako prave, a garantovano uspevaju
07.03.2023
GurmanlookNa čuvenoj TasteAtlas listi dominiraju Italijani
05.03.2023
GurmanlookVlaške palačinke kojima ćete očas baciti čini na sve koji ih probaju
01.03.2023
GurmanlookAleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige, objasnio je gde leži izlaz iz krize u kojoj se naše društvo nalazi.
pre 16 sati
Kolumna
Ostavite komentar