Slobodno vreme > Gurmanlook

VEČERA za pola sata: Jednostavno, praktično, veoma UKUSNO i ZDRAVO jelo koje ćete obožavati

Sa malo sastojaka, za kratko vreme možete da napravite ukusnu večeru

Autor: K1 info/ cooking.rs

03/07/2023 > 22:00

podeli vest:

VEČERA za pola sata: Jednostavno, praktično, veoma UKUSNO i ZDRAVO jelo koje ćete obožavati
Foto: YouTube Printscreen/ @CooKing1


Kada nam stignu sunčani i topli dani, manje vremena provedimo u kuhinji, a ono što pravimo gledamo da bude brzo i ukusno.

Donosimo vam brz i praktičan recept od sastojaka koje verujemo da većna vas ima u kući.

Sastojci: 2 šargarepe, 1 crni luk, 1/2 paprike, so (1-2 kašičice), 4 jajeta, 80 ml mleka, biber, 1 kašika parmezana, ulje, 2 kasike kukuruznog brašna (ili kukuruznog griza)

Priprema: Izdinstajte na ulju sitno iseckani luk sa malo soli (dinstajte na nižoj temperaturi). Kada luk postane staklast, dodajte šargarepu i papriku koje ste isekli na kockice. Posolite i pobiberite. Dinstajte još 10 minuta, na srednjoj temperaturi. Za to vreme uključite renu na 200 C, da se greje. Izdinstano povrće ostavite minut-dva da se prohladi. 

U činiju sipajte jaja i mleko, dodajte parmezan, so, kukuruzno brašno i povrće. Dobro promešajte. Vatrostalnu tepsiju (25×17 cm) premažite uljem i pospite malo brašna. Sipajte smesu i stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta. 

Umesto vatrostalne činije, smesu možete izliti u kalup za mafine. Pecite na 200 stepeni 15 minuta.

Ostavite komentar