Slobodno vreme > Gurmanlook

Idealan RECEPT i za smotane domaćice: Napravite HLEB koji se NE MESI

Predivan miris i hrskava korica

Autor: K1info/Punkufer.hr

25/08/2023 > 20:29

podeli vest:

Idealan RECEPT i za smotane domaćice: Napravite HLEB koji se NE MESI
Foto: Freepik.com


Nema ništa lepše od mirisa pečenog hleba, a ništa ukusnije od hrskave korice i mekane sredine domaćeg hleba. Danas domaćice sve ređe mese hleb kod kuće, jer je za to potrebno da se izdvoji mnogo vremena.

Pogledajte recept za hrskavi domaći hleb koji se ne mesi.

Sastojci:

– 420 g pšeničnog brašna

– 400 ml mlake vode

– 2 kašičice morske soli

– 2 kašičice instant-kvasca u prahu

Priprema:

Pomešajte suve sastojke u velikoj činiji: brašno, morsku so i instant kvasac.

Sipajte toplu vodu u brašno i mešajte sastojke dok se ne sjedine. Testo će biti vlažno.

Pokrijte testo pamučnom krpom i pustite ga da narasta oko dva sata.

Kada istekne ovo vreme, zagrejte rernu na 220 stepeni zajedno s poklopljenom posudom od livenog gvožđa stavljenom unutra.

Pobrašnite veliki komad papira za pečenje i na njega prebacite nadošlo testo. Oblikujte kuglu. Nožem zarežite gornji deo testa na par mesta.

Stavite testo s papirom u zagrejanu posudu i stavite u rernu poklopljeno 35 minuta.

Otklopite poklopac i pecite hleb još 10-ak minuta da korica dobije lepu zlatnosmeđu boju.

Pustite da se hleb ohladi do kraja, odnosno bar 30 minuta pre nego što ga isečete.

Ostavite komentar