Ovo je pravi RECEPT za PINĐUR, tako su ga naše BAKE SPREMALE
Odličan je kao namaz, salata, ili prilog uz bilo koje drugo glavno jelo
15.08.2023
GurmanlookOvu mlečnu poslasticu može da napravi svaka domaćica
podeli vest:
Ukusni i osvežavajući desert naše bake su stalno pravile, a danas je pomalo zaboravljen. Ovo je pravi recept za šnenokle.
Trebaće vam malo strpljenja dok se lepo ohladi u frižideru, a onda se prepustite u čarima slatkiša koji se topi u nepcima.
- 4 jajeta
- 1l mleka
- 5 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
* Za još lepši ukus, dodajte tajni sastojak naših baka - prstohvat soli
Odličan je kao namaz, salata, ili prilog uz bilo koje drugo glavno jelo
15.08.2023
GurmanlookOvaj video je pogledalo više od 1,9 miliona ljudi
31.07.2023
GurmanlookStavite mleko da se greje na srednjoj temperaturi. Za to vreme odvojte belanca od žumanaca i žumanca ostavite po strani, dok ćete belanca sa prstohvatom soli umutiti mikserom u šlag.
Ukoliko volite da poslastica bude slađa, možete po svom ukusu dodati još šećera.
Važno je da se mleko dobro ugreje, ali ne i da provri. Smanjite temperaturu ringle, pa kašikom uzimajte ulupana belanca i ubacujte u mleko. Posle najviše dva-tri minuta počeće da rastu i da izgledaju poput loptica. Okrenite ih kašikom.
Najbolji recepti su - jednostavni recepti...
07.06.2023
GurmanlookJednostavnije za pripremu od torte, imaju pet sastojaka i gotove su za oko pet minuta
28.04.2023
GurmanlookKada budu gotove sa obe strane, vadite ih rešetkom i ređajte u posebne posudice ili u jednu veliku, kako god želite. Kada potrošite sva belanca, mleko sklonite sa ringle.
U žumanca dodajte šećer i vanilin-šećer i njih dobro mikserom umutite. Kada postanu penasta, sjedinite ih još malo varjačom. Sipajte kašiku ili dve mleka u žumanca, pa promešajte dok se ne sjedini.
Mleko vratite na jaču temperaturu i postepeno ubacujte žumanca u njega neprestano mešajući. Dobićete gust krem, pa sklonite šerpu sa ringle.
Gotov krem od žumanaca i mleka prelijte preko šnenokli i stavite u frižider da se dobro ohladi. Uživajte u poslastici.
Originalni recept za bolonjeze sos je zvanično izmenjen od strane Italijanske akademije kulinarstva
28.04.2023
GurmanlookIdealan recept za sve koji vole jagode, ali ne i spremanje komplikovanih poslastica
26.04.2023
GurmanlookNikad brže i nikad slađe. Slatkiš koji ćete svi zavoleti, a koji će biti gotov "dok trepnete"
16.03.2023
GurmanlookSlana štrudla može da bude predjelo, glavni obrok ili "slaniš" uz film ili utakmicu
10.01.2023
GurmanlookAleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige, objasnio je gde leži izlaz iz krize u kojoj se naše društvo nalazi.
pre 16 sati
Kolumna
Ostavite komentar