Lifestyle > Mozaik

Ove ŽENSKE NAVIKE uvek IRITIRAJU muškarce. Na sreću, ima ih samo 10

DA li će ikada žene razumeti muškarce i muškarci žene? Izgleda da neće...

Autor: K1 info/ zenasamjame

01/05/2023 > 20:35

podeli vest:

Ove ŽENSKE NAVIKE uvek IRITIRAJU muškarce. Na sreću, ima ih samo 10
Foto: Freepik.com


Postoje određeni aspekti ponašanja karakteristični za žene, a koji izazivaju frustraciju, ljutnju i zbunjenost kod muškaraca. 

U nastavku teksta vam donosimo najčešće ženske navike koje izluđuju muškarce.

1. Ne naruči dezert, a onda “napada” partnerov kolač. Pravdajući se da čuvaju liniju, žene često preskaču dezert. Muškarci nemaju ništa protiv toga, ali ono što ih iritira je kada na pitanje “Hoćeš li ti dezert?”, dobiju odgovor “Ne, prejela sam se.”, a onda, kada stigne njegovo slatko zadovoljstvo, do ušiju mu stigne jedno stidljivo “Daj samo da probam”. I umesto da uživa sam u slatkim čarima, svoj dezert obično mora da podeli sa svojom lepšom polovinom.

2. Predaje se na polovini igre, samo da bi izbegla poraz. Nije važno da li se radi o kompjuterskoj igri, rekreativnom sportu ili kartanju, žene ne vole da gube, pa kada osete da im se smeši poraz, imaju naviku da odustanu i da miniraju igru pred samu završnicu. To užasno nervira muškarce koji sa nestrpljenjem očekuje pobedu i trenutak kada će pokazati svoj pobednički osmeh.

3. Mnogo priča, i to često u pogrešno vreme. Žene obožavaju da pričaju. Za razliku od muškaraca koji u proseku izgovore po 7000 reči dnevno, žene stignu do 20 000. Muškarci često vole da uživaju u tišini, pogotovo kada gledaju sportski preogram, filmski blokbaster ili igraju omiljenu igru. U tim momentima, ženski glas ili se potpuno ignoriše ili je izvor nervoze.

4. O poblemima u vezi razgovara sa trećom osobom. Žene često diskutuju o problemima u vezi, sa svojim prijateljicama i često se dešava da prijateljice saznaju za postojanje određenog problema i pre nego što to sazna ili shvati partner. Muškarci su zatvoreniji i ređe se ispovedaju svojim prijateljima, pa ne mogu da shvate ovu žensku potrebu. Pogotovo bi ga iznerviralo kad biste mu predložili savet za rešavanje nesporazuma, potpisan od strane vaše prijateljice.

5. Plače bez posebnog razloga. Tačno je da žene plaču za sve i svašta, kao što je uvredljiv ton glasa kod partnera, loša frizura, film sa tužnm krajem, film sa srećnim krajem... pogotovo kada su “oni dani” u mesecu. Muškarci znaju da su predstavnice nežnijeg pola osetljivije, ali njih nervira kad treba da uteše i smire svoju partnerku, a da ne razumeju (ili ne znaju) razlog njenih suza. U momentima ženske “tuge”, oni jednostavno ne znaju kako treba da postupe i mrze kada su “zaglavljeni” u takvoj situaciji.

6. Premešta partnerove lične stvari. Muškarci vole da znaju gde su im ključevi od kola, vozačka dozvola, novčanik... Čak i kada u njihovoj kući vlada haos, oni se odlično snalaze u pronalaženju ličnih stvari i odeće. Zato ih mnogo nervira kada njihove stvari “dobiju noge” i budu premeštene na sasvim drugo mesto. Ženska urednost, u ovakvim situacijama, kod muškaraca uopšte ne budi pozitivna osećanja.

7. Ima ormar prepun garderobe, a nikad nema šta da obuče. Ponekad su i muškarci preokuprani svojim izgledom isto koliko i žene, ali njihov ormar sigurno ne krije toliko odeće koliko ženski. Tačno je da je odeća ogromna ženska opsesija i muškarci su već odavno prihvatili tu činjenicu. Međutim, ono što ne mogu da prihvate je ženska izjava “Nemam šta da obučem”, a ormar ne može da se zatvori od silne garderobe.

8. Ljuti se bez objašnjenja koji je razlog za to. Ponekad žene imaju naviku da kažu “NIje mi ništa”  kada je previše očigledno da se ljute zbog nečega. U tim momentima u njihovim glavama se vrti : “Ako me zaista poznaje, znaće šta mi je”. Međutim, dok muškarci budu znali da pročitaju ženske emocije i misli, još mnogo vode će proteći Dunavom.

9. Pokazuje sposobnosti policijskog inspektora. Ženska ljubopitljivost zna da bude nesnosna. “ A s kim si izlazio na kafu?”, “Luka je bio sa devojkom ili sam?”, “Gde ste bili?”, “A zašto ste išli baš tamo?”... Zbog hiljadu ženskih pitanja u minutu, muškarci se često osećaju kao da su na policijskom ispitivanju, a to im stvara pritisak, paniku i mnogo nervoze.

10. Pita “O čemu razmišljaš?” i to suviše često. Pogrešna je popularna trdnja da muškarci mogu satima da leže i ne razmišljaju ni o čemu. Apsolutno je prirodno da se i po njihovim glavama vrti stotinu misli u svakom momentu u toku dana. Međutim, često pitanje “ O čemu sada razmišljaš?”  ne može da ga oraspoloži za razgovor, nego samo da mu stvori osećaj da mu ne dajete mira i dovoljno prostora, pa zato i očekujte nervozan odgovor.  

 

 

 

Ostavite komentar