Slobodno vreme > Zdravlje

Žene ih OBOŽAVAJU, a ni ne slute koliko su NEZDRAVI: Izbegavajte OVA 3 KOKTELA - puni su kalorija i šećera

Najzdravijim smatra se omiljeni koktel Keri Bredšo - Cosmopolitan, a ono što se kod nas pije u večernjim izlascima nije za pohvalu

Izvor: K1info

30/08/2023 > 22:31

podeli vest:

Žene ih OBOŽAVAJU, a ni ne slute koliko su NEZDRAVI: Izbegavajte OVA 3 KOKTELA - puni su kalorija i šećera
Foto: Freepik.com


S obzirom na to da leto još uvek nije gotovo, ni sa sezonom koktela nećemo se pozdraviti još neko vreme. Ako je to vaše omiljeno piće, vreme je da saznate koji se kokteli smatraju nezdravima. Oni sadrže puno kalorija i šećera, zbog čega povećavaju rizik od debljanja, a time i od razvoja dijabetesa tipa 2.

Prvi na listi je koktel Long Island, koji sadrži votku, rum, tekilu i triple sec. Samo jedna čaša ima 370 kalorija i 30 grama šećera. Sledi Pina Colada, koja se priprema od ruma, kokosa i ananasa. Pored toga što zbog voća zvuči zdravo, standardna čaša ima 350 kalorija i 25 grama šećer, pa i 10 grama masnoće.

Na trećem mestu je White Russian, koji u 90 mililitara ima 275 kalorija, 8 grama šećera i 18 grama masti, otprilike isto kao i srednja porcija prženih krompirića.

Najzdravijim koktelom smatra se miljenik Keri Bredšo - Cosmopolitan. Sadrži 130 kalorija, kao i čaša belog vina, i samo 4 grama šećera. Ostale niskokalorične opcije uključuju votku-martini, Margaritu i Mojito, dok su najbolje varijante sa niskim sadržajem šećera Manhattan, Old Fashioned i Gin Fizz.

Ženama se preporučuje da u danu ne unose više od 2000 kalorija, dok bi muškarci trebalo da se drže na oko 2500. Takođe, dnevni unos šećera ne bi trebao premašiti 30 grama.

Ostavite komentar