OI 2024

Evo koliko medalja nam prognozira VEŠTAČKA INTELIGENCIJA na OI 2024: Ima dosta IZNENAĐENJA, a u ovo NIKO NE VERUJE

Srbiju će u Parizu od 26. jula predstavljati 112 sportista i sportistkinja

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

25/07/2024 > 09:49

podeli vest:

Evo koliko medalja nam prognozira VEŠTAČKA INTELIGENCIJA na OI 2024: Ima dosta IZNENAĐENJA, a u ovo NIKO NE VERUJE
Foto: K1info/ATA Images/Wikipedia/Shutterstock/starsport/ossr.rs


U "pamet" veštačke inteligencije mnogi se uzdaju, a sada su "roboti" prognozirali i rezultate na Olimpijskim igrama, kao i ko će od takmičara biti osvajač medalja

Prema njima, recimo, Novak Đoković neće osvojiti odličje, dok se predviđa da će od srpskih takmičara medalje osvojiti vaterpolisti, odbojkašice, Zorana Arunović…

- Srbija bi mogla da osvoji između sedam i 12 medalja. Ova procena uzima u obzir učinak srpskih sportista na prošlim Olimpijskim igrama i njihove prednosti u određenim sportovima. Predviđanje specifičnih sportista koji će osvojiti medalje je veoma spekulativno i zavisi od brojnih varijabli, kao što su trenutna forma, uslovi takmičenja i nepredviđeni događaji tokom Olimpijskih igara. Međutim, srpski sportisti koji su dosledno imali dobre rezultate na prošlim Olimpijskim igrama ili koji su visoko rangirani u svojim sportovima mogli bi da imaju dobre šanse. Primeri bi mogli da budu takmičari iz sportova kao što su tenis, vaterpolo, košarka, streljaštvo, odbojka i različiti borbeni sportovi, gde je Srbija tradicionalno bila jaka. Za tačna predviđanja, najbolje je pratiti sportske analitičare i stručnjake bolje upoznate s događajima - poručila je veštačka inteligencija.

Sports ilustrejted, s druge strane, preneo je da se srpskim sportistima predviđa osvajanje 7 medalja, među kojima su još basketaši, Stevan Mićić u rvanju slobodnim stilom (do 57 kliograma), kao i Mete Nemeš u rvanju grčko-rimskim stilom (67 kg).

Prema procenama veštačke inteligencije odbojkašicama i Stevanu Mićiču predviđa se osvajanje zlatne medalje, srebra košarkašima, vaterpolistima i Zorani Arunović, a Meteu Nemešu bronzu.

Foto: Starsport

 

Zanimljivo je i to da veštačka inteligencija ne vidi Ivanu Španović na pobedničkom postolju.

Podsetimo, Srbiju će u Parizu od 26. jula predstavljati 112 sportista i sportistkinja, što je za 25 olimpijaca više nego na prethodnim Olimpijskim igrama u Tokiju. Iz Japana su Srbi doneli devet odličja, a svi se nadamo da će u prestonici Francuske taj broj biti veći.

BONUS VIDEO:

.

Ostavite komentar