Priče > Biznis

Kinezima smo ponudili nekoliko LOKACIJA, nadamo se fabrici vozova u našoj zemlji

Nadam se fabrici vozova i radimo na tome, kazao je Vučić

Izvor: K1info

07/06/2024 > 11:47

podeli vest:

Kinezima smo ponudili nekoliko LOKACIJA, nadamo se fabrici vozova u našoj zemlji
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se Srbija nada fabrici vozova koja će biti otvorena zahvaljući Kini i naglasio da su kineskim partnerima već ponudili neke lokacije.

Vučić je to rekao u Zemunu na predstavljanju novog kineskog brzog voza na konstataciju novinara da je Srbija prva u Evropi koja je dobila kineske vozove, i pitanja šta ćemo još prvi od Kine dobiti.

- Nadam se fabrici vozova i radimo na tome, još nismo dovoljno spremni iz mnogo razloga, ali radimo na tome - naveo je predsednik.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

- Vodili smo ih na sve lokacije, ponudili neke lokacije od Ćurpije oko Niša Aleksinca, Kraljeva da se iskoristi šta se može iskoristiti u Smederevskoj Palaci. Videćemo šta će naši kineski prijatelji reći - kazao je predsednik.

Naglasio je da je po nalogu kineskog predsednika Si Đin Pinga tri dana posle njihove posete Beogradu u Srbiju stigla kineska delegacija.

Predsednik je dodao da su imali i nekoliko važnih i partijskih delegacija iz Komunističke partije Kine.

Veoma smo srećni zbog te saradnje i nastavljamo je, rekao je on.

Osvrnuo se i na sutrašnji Svesrpski sabor i saradnju sa Srpskom. 

Najavio je da će Srbija uplatiti 10 miliona evra za put Bjeljina-Sremska Rača, za koji je već preuzela obavezu da će ga izgraditi.


 

Ostavite komentar