PALAČINKE od heljdinog brašna - slatke, ukusne, a NE GOJE
Prave se skoro isto kao klasične palačinke, samo što su zdravije i manje kalorične
22.01.2023
GurmanlookU ove kocke od maka prelivene čokoladom zaljubićete se na prvi zalogaj...
podeli vest:
Posle klasičnih prazničnih poslastica, vreme je da se zasladite nekim kolačem kojeg do sada niste probali.
Zato vam donosimo recept za slasne kocke od maka. Verujte, vrede truda i vremena provedenog u kuhinji.
Prave se skoro isto kao klasične palačinke, samo što su zdravije i manje kalorične
22.01.2023
GurmanlookAko ste se umorili od pravljenja komplikovanih i zahtevnih poslastica za novogodišnje praznike, ova torta je ko stvorena za vas
05.01.2023
GurmanlookSastojci
Za koru: 6 belanaca, 120 g šećera, 75 g maka, 3 kašike brašna, 1/2 praška za pecivo,
Za krem od vanile: 6 zumanaca. 6 kašika šećera, 4 kašike gustina, 250 ml mleka, 3 kašike maslaca, 1 kašika šećera u prahu, 2 vanil šećera
Za glazuru od čokolade: 100 g čokolade, 60 ml slatke pavlake, 40 g maslaca
Ne, nismo uzeli recept od Snebivljive aždaje (ako se sećate kultnog crtača), ali smo sigurni da će vam se i ovaj dopasti
23.12.2022
GurmanlookSitni kolači su deo naše tradicionalne kuhinje, a večini ljudi najomiljenije su baš vanilice
15.12.2022
GurmanlookPriprema:
1. Umutite belanca pa im postepeno dodajte šećer i dobro sve sjedinite. Nastavite ručno da mešate dodajući suve sastojke dok ne dobijete finu, glatku smesu. Na dno pleha dimenzija 23 x 33 cm stavite pak-papi, sipajte smesu i stavite u zagrejanu rernu. Prohlađenom biskvitu skinite papir i vratite ga u tepsiju da se potpuno ohladi.
2. Za krem od vanile prvo žumanca posebno izmutite sa šećerom i vanil šećerom, pa im dodajte gustin umućem sa mlekom i sve zajedno stavite da se kuva. Mešajte na srednjoj temperaturi od pet do sedam minuta.
Kad se krem zgusne, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Maslac umutite sa šećerom u prahu i dodajte u krem, pa polako sve pomešajte. Nanesite krem na koru.
3. Za pravljenje glazure potrebno je da čokoladu iseckate i ubacite u toplu slatku pavlaku. Mešajte dok se ne istopi pa dodajte maslac. Sve zajedno dobro izmešajte, pa prohlđeno prelijte preko kolača. Ostavite sve da se stegne.
Evo jednog jednostavnog recepta za ukusnu, laganu i zdravu prazničnu tortu
23.11.2022
GurmanlookKo još može da odoli ukusnoj poslastici od čokolade?
15.11.2022
GurmanlookČak i južno voće može biti savršen dodatak vašim zimskim ukusima
01.11.2022
GurmanlookSjajna poslastica u kojoj umesto čokolade i šećera imate dijetalne sastojke
27.09.2022
Gurmanlook
Ostavite komentar