Dobrojutarnje VIKEND ĐAKONIJE: Omlet iz rerne
Savršen subotnji porodični doručak...
08.04.2023
GurmanlookČuveni kritičar Pit Vels je pozvao na srpske žurke i hranu
podeli vest:
U svakom kutku planete gde ima Srba ima i srpskih kafana i restorana. Pa tako i u Njujorku koji ima više od 20.000 restorana, a na listi 100 najboljih odnedavno nalazi se Kafana. To je poznata njujorška kafana sa srpskom hranom smeštena na Menhetnu i omiljeno mesto nostalgičnih Balkanaca, ljubitelja mesa i balkanskih vina.
Naime, čuveni The New York Times nedavno je objavio listu 100 najboljih restorana u Njujorku čiji je autor svetski cenjeni restoranski kritičar Pit Vels i na 83. mestu njegove liste nalazi se Kafana.
- Pite od spanaća i sira koje su visoke kao parče rođendanske torte, pečene crvene paprike sa čilijem boje šartreza, domaće kobasice na žaru, čudne boce furminta i ribole i veliko bianco, dok u uglu sviraju balkanske melodije. Moramo biti u Kafani, "sui generis" srpskoj žurci na Aveniji C. - stoji u opisu srpske Kafane na ovoj listi.
Savršen subotnji porodični doručak...
08.04.2023
GurmanlookIzašla je lista najboljeg mesa u svetu po državama, a tri naša proizvoda našla se među prvih 50
01.04.2023
GurmanlookKafana je ujedno i jedno od mesta na koje se Vels uvek vraća, a cela lista sastavljena je na osnovu njegovih ličnih preferenci, ali koje je, kako je objasnio, pokušao da stavi u obrazac koji obuhvata raznolikost u Njujorku.
Vlasnici njujorškog restorana Kafana su Vladimir Ocokoljić i njegova supruga, glumica Maša Dakić. Oni su restoran otvorili davne 2008, a ovo nije prvi put da ih Vels hvali i o njima piše u superlativima.
- Veličine malih viršli, posluženi samo sa lukom, ćevapi nisu ni ljuti ni slani ni masni ni prodimljeni, i uopšte nemaju nijedan ukus po kome obično prepoznajemo kobasice. Oni su puni samosvojnog karaktera i ukusa - napisao je čuveni kritičar u The New York Times prošle godine pohvalivši i prebranac, za koji je rekao da je napravljen od običnih sastojaka koji su, kao je naveo, "uzdignuti do stanja prosvetljenja".
Konzumacija rafinisanih ugljenih hidrata povezana je i sa povećanjem krvnog pritiska
28.03.2023
GurmanlookSpremanje ovih ukusnih lepinjica traje 15 minuta, a potrebni su vam samo brašno i vrela voda
25.03.2023
GurmanlookAko ste, prilikom kiseljenja kupusa, sve uradili kako treba, glavice bi trebalo da dugo ostanu zdrave
24.03.2023
GurmanlookNa čuvenoj TasteAtlas listi dominiraju Italijani
05.03.2023
GurmanlookReditelj je izazvao bes javnosti na Kanskom festivalu kada je na konferenciji za novinare povodom filma "Melanholija" rekao da je nacista
12.02.2025
SudbineDragoljub Vojnov ostaće upamćen po brojnim ostvarenjima koje i danas ne gube na popularnosti
12.02.2025
SudbineĐorđe Firić se prvi put oglasio nakon jedne od najvećih tragedija koja se desila u našoj zemlji
12.02.2025
SudbinePevačica je kratko vreme vodila borbu sa kancerom krajnika, koji je letos i operisala, ali joj se iznenada stanje pogoršalo
12.02.2025
SudbineDres prvog tima Crvena zvezde je nosio od 9. maja 1964. pa do 27. jula 1971. godine
11.02.2025
SudbineBogoljub Karić izneo je za Institut IFIMES geopolitičku viziju i razmišljanja o budućnosti Srbije. Prenosimo ovaj autorski tekst u celosti
10.02.2025
Kolumna
Ostavite komentar