Dobrojutarnje VIKEND ĐAKONIJE: Omlet iz rerne
Savršen subotnji porodični doručak...
08.04.2023
GurmanlookČuveni kritičar Pit Vels je pozvao na srpske žurke i hranu
podeli vest:
U svakom kutku planete gde ima Srba ima i srpskih kafana i restorana. Pa tako i u Njujorku koji ima više od 20.000 restorana, a na listi 100 najboljih odnedavno nalazi se Kafana. To je poznata njujorška kafana sa srpskom hranom smeštena na Menhetnu i omiljeno mesto nostalgičnih Balkanaca, ljubitelja mesa i balkanskih vina.
Naime, čuveni The New York Times nedavno je objavio listu 100 najboljih restorana u Njujorku čiji je autor svetski cenjeni restoranski kritičar Pit Vels i na 83. mestu njegove liste nalazi se Kafana.
- Pite od spanaća i sira koje su visoke kao parče rođendanske torte, pečene crvene paprike sa čilijem boje šartreza, domaće kobasice na žaru, čudne boce furminta i ribole i veliko bianco, dok u uglu sviraju balkanske melodije. Moramo biti u Kafani, "sui generis" srpskoj žurci na Aveniji C. - stoji u opisu srpske Kafane na ovoj listi.
Savršen subotnji porodični doručak...
08.04.2023
GurmanlookIzašla je lista najboljeg mesa u svetu po državama, a tri naša proizvoda našla se među prvih 50
01.04.2023
GurmanlookKafana je ujedno i jedno od mesta na koje se Vels uvek vraća, a cela lista sastavljena je na osnovu njegovih ličnih preferenci, ali koje je, kako je objasnio, pokušao da stavi u obrazac koji obuhvata raznolikost u Njujorku.
Vlasnici njujorškog restorana Kafana su Vladimir Ocokoljić i njegova supruga, glumica Maša Dakić. Oni su restoran otvorili davne 2008, a ovo nije prvi put da ih Vels hvali i o njima piše u superlativima.
- Veličine malih viršli, posluženi samo sa lukom, ćevapi nisu ni ljuti ni slani ni masni ni prodimljeni, i uopšte nemaju nijedan ukus po kome obično prepoznajemo kobasice. Oni su puni samosvojnog karaktera i ukusa - napisao je čuveni kritičar u The New York Times prošle godine pohvalivši i prebranac, za koji je rekao da je napravljen od običnih sastojaka koji su, kao je naveo, "uzdignuti do stanja prosvetljenja".
Konzumacija rafinisanih ugljenih hidrata povezana je i sa povećanjem krvnog pritiska
28.03.2023
GurmanlookSpremanje ovih ukusnih lepinjica traje 15 minuta, a potrebni su vam samo brašno i vrela voda
25.03.2023
GurmanlookAko ste, prilikom kiseljenja kupusa, sve uradili kako treba, glavice bi trebalo da dugo ostanu zdrave
24.03.2023
GurmanlookNa čuvenoj TasteAtlas listi dominiraju Italijani
05.03.2023
Gurmanlook
Ostavite komentar