Slobodno vreme > Gurmanlook

Ideja za NEDELJNI RUČAK: Sočne krmenadle iz rerne, prste da poližeš

Meso bude mekano i preukusno, a vi ne stojite kod šporeta

Izvor: K1info

27/08/2023 > 12:01

podeli vest:

Ideja za NEDELJNI RUČAK: Sočne krmenadle iz rerne, prste da poližeš
Foto: Freepik.com


Kada pripremate meso, imperativ je da bude sočno i ukusno, a u današnje vreme i da se brzo priprema. Većini su zbog toga omiljeni recepti u kojima se namirnice samo stave u rernu - tako su najsočnije, a vi imate vremena za sebe.

Jedan od takvih je i ovaj recept. Jedina mana mu je što se meso dugo krčka, ali oko njegove pripreme ćete utrošiti veoma malo vremena. Osim toga, veliki benefit je što ćete isprljati samo posudu u kojoj se meso krčka. 

Potrebno vam je:

- 3 krmenadle

- 1 kašika senfa

- 300 ml neutralne pavlake za kuvanje

- biber, so

- vlašac

- 1 kašika masti

- 1 kocka za supu

- 300 ml vode

- peršun po želji

Priprema:

Meso začinite solju, biberom i suvim vlašcem, pa premažite senfom. Dublji pleh ili posudu za rernu podmažite kašikom masti, pa poređajte krmenadle.

U 300 ml tople vode rastvorite pola kocke za supu, u to dodajte pavlaku i mešavinom zalijte meso. Posudu pokrijte folijom i meso stavite da se krčka u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Posle 45 minuta uklonite foliju, meso okrenite i ostavite da se još malo krčka i zapeče.

Gotove krmenadle pospite seckanim svežim peršunom, pa poslužite uz prilog po izboru.

Prijatno!

Ostavite komentar