Slobodno vreme > Gurmanlook

Ovako spremljene PALAČINKE odlične su i SUTRADAN: Testo je slatko, a one PREMEKANE

Recept za jednu od omilenih poslastica kojoj će se radovati cela porodica

Izvor: K1info

28/08/2023 > 14:53

podeli vest:

Ovako spremljene PALAČINKE odlične su i SUTRADAN: Testo je slatko, a one PREMEKANE
Foto: Freepik.com


Mnoge domaćice pokušavaju sve i svašta kako bi dobile savršenu smesu za palačinke, a većini se čini da nema ništa lakše nego pripremiti jednu od omiljenih poslastica. Međutim, većina njih pravi velike greške.

Našim bakama je bilo najbitnije da palačinke nisu žilave i da mogu stajati duže od jednog dana. Jedan od trikova je da se stavi što manje mleka i ako to neke domaćice izbegavaju.

SASTOJCI:

- 3 šolje brašna,
- 2 kašičice šećera,
- prstohvat soli
- 1/2 kašičice praška za pecivo,
- 1 kesica vanilin šećera,
- 2,5 šolje gazirane vode,
- ulje.

PRIPREMA:

Brašno pomešajte sa kiselom vodom, šećerom, vanilin šećerom, praškom za pecivo i prstohvatom soli pa mešajte mikserom dok ne dobijete retku smesu. Dodajte jednu kašiku ulja i još malo mutite.

Za pečenje palačinki najprikladniji je tiganj sa teflonskim dnom. U njega ulijte nekoliko kapi ulja, a kada se dobro zagreje, ulijte otprilike pola kutlače smese, tek toliko da prekrije dno posude.

Kada je jedna strana palačinke pečena, preokrenite je na drugu stranu. Pre pečenja svake palačinke u tiganj dodajte nekoliko kapi ulja, prenosi Skuhaj.hr

Ostavite komentar