HLADAN POTAŽ OD GRAŠKA I MENTE je idealan za VRUĆINE! Kada ga probate, postaće vam omiljeni letnji obrok
Uživajte uz ovaj brzi recept i imaćete odličan ručak, a i ideju više kada ponovo nastupi tropski talas
02.08.2024
GurmanlookU njihovim ukusu ćete uživati, a idealne su za doručak ili večeru
podeli vest:
Jede vam se testo, a ne znate šta biste mogli na brzinu da umesite. Ne brinite, imamo recept vazdušaste i mekane mekike koje će ubrzo postati vaš omiljni obrok. Za pripremu nije potrebno puno vremena, a u njihovim ukusu ćete uživati. Idealne su za doručak ili večeru. Kako prenosi "Stvar ukusa", ove mekike svima uspevaju.
Sastojci:
1/2 l mlake vode
700 g mekog brašna
1/2 kocke kvasca
1 kafena kašičica šećera
5 kašika ulja za testo
1,5 kafena kašičica soli
ulje za prženje (duboko prženje)
Uživajte uz ovaj brzi recept i imaćete odličan ručak, a i ideju više kada ponovo nastupi tropski talas
02.08.2024
GurmanlookPriprema ovog deserta je jednostavna
01.08.2024
GurmanlookPriprema:
U vanglu stavite kvasac, mlaku vodu, ulje, šećer.
Malo izmešajte rukom, dodajte brašna ali ne sve, malo više od pola od ukupne količine. So dodate tek sad, ne direktno u kvasac jer će slabije narasti.
Umesite glatko testo.
Pobrašnjavite malo ruke i testo. Mesite blago i površno, tek da se formira mekana lopta od testa. Ako se baš jako lepi za ruke, dodajte još malo brašna i blago mesite.
Ostavite testo da nadođe neka stoji 15 minuta da testo malo naraste.
Pobrašnjavite dobro radnu površinu, naraslo testo blago premesite sa malo brašna. Istresite na sto, malo oblikujte testo u loptu i oklagijom razvaljajte. Ne previše tanko i ne pritiskajte jako oklagijom da se rupice u testu ne slepe i ne izađe vazduh. Od testa isecite mekike veličine i oblika po želji i ostavite ih oko 10 minuta. Testo ćete lakše seći ako povremeno na nož nanesete brašno.
Zagrejte ulje, vrhove prstiju svaki put umočite u brašno da vam se mekike ne zalepe. Bitno je još da ih uzimate veoma blago, ne pritiskajući jer će se spljoštiti i nestaće pola rupica iz njih. Spuštajte u vrelo ulje, gornja strana ide prvo dole. Kada dobro porumeni, okrenite drugu stranu da porumeni.
Vadite na kuhinjski ubrus da se ocede.
Ovaj recept je odličan za letnje vrućine
01.08.2024
GurmanlookOvo povrće je najjeftinije u ovo doba godine i jedno je od najpraktičnijih namirnica
30.07.2024
GurmanlookJednostavno sve sastojke zamesite i dobicete predivne, mekane i ukusne kiflice
29.07.2024
GurmanlookPriprema ovog jela je jako jednostavna i ne zahteva puo vremena
25.07.2024
GurmanlookŠirom regiona u toku noći biće obilnih padavina
pre 1 sat
RegionOvo sprovođenje zabeležile su kamere TVCG
pre 2 sata
HronikaPored Hrvatske i Švedske i Finska je pribegla ovim metodama
pre 3 sata
RegionOna leti brzinom od 10 maha – 2,5-3 kilometra u sekundi
pre 4 sata
SvetSukob u Ukrajini je posle ovih napada dobio elemente globalne prirode
pre 5 sati
SvetAjli je ugrađen dren preko kojeg izlazi gnoj
pre 6 sati
RegionReč je o još jednom svesnom i planiranom pokušaju izazivanja incidenta
pre 6 sati
PolitikaBalijagića otkrili tragovi u snegu
pre 6 sati
HronikaBio je PR za umetnike poput: Doli Parton, Džonija Keša, Pink Floyd, Brusa Springstina, The Clash, Barbre Strejsend...
20.11.2024
SudbineAnja je danas sahranjena u svom rodnom Bošnjanu kod Paraćina
20.11.2024
SudbineNa roze umrlici potpisani su roditelji, braća sa devojkama, momak, bake, tetke, rodbina i prijatelji...
20.11.2024
SudbineMitrović je nad majčinim grobom održao potresni govor u kojem je obećao da će joj ispuniti poslednju želju
20.11.2024
SudbineNakon sahrane Željko se oglasio snimkom i porukom
19.11.2024
SudbineNajveću podršku Željko je danas imao od dece
19.11.2024
SudbineMajka Milenija preminula je na porodičnu krsnu slavu Đurđic
19.11.2024
SudbineDugo nije bila u kontaktu sa njom.
19.11.2024
Sudbine
Ostavite komentar