Spremite ZIMNICU poput najboljih domaćica: Tradicionalni recept za TURŠIJU koju će obožavati cela porodica
Turšija je pravi klasik srpske kuhinje, a svaka domaćica ima svoj poseban recept koji se prenosi s kolena na koleno
26.09.2024
GurmanlookNa ovaj praznik jede se grožđe i hleb
podeli vest:
Pravoslavni vernici danas slave Krstovdan. To je crveni slovo i taj dan se obavezno posti. Na ovaj praznik jede se grožđe, pa zato probajte ovaj sjajan recept. Kako kažu običaji, tokom dana, jede se samo grožđe i hleb.
4 šoljice (od 120 ml) brašna
Foto: Pixabay.com
250 g šećera
250 ml vode
50 ml ruma
50 g iseckanih oraha
Turšija je pravi klasik srpske kuhinje, a svaka domaćica ima svoj poseban recept koji se prenosi s kolena na koleno
26.09.2024
GurmanlookSalata od plavog paradajza je dokaz koliko može biti ukusan sam po sebi uz dodatak vrlo malo jednostavnih sastojaka
25.09.2024
GurmanlookU vanglicu stavite obično brašno, kokos, griz, pecivo, ulje, cimet i kiselu vodu. Žicom za mućenje, dobro sjedinite sastojke. Zatim dodajte suvo grožđe (prethodno potopljeno u rumu, 10 minuta) i iseckane orahe. Dobro sedinite.
Uzmite pleh i podmazati ga uljem. Sipajte pripremljenu smesu i poravnajte. Po površini pospite 50 grama iseckanih oraha i stavite da se peče, u prethodno zagrijanoj rerni, na 170 stepeni.
Probajte čačkalicom da li je kolač pečen, pa ga izvadite da se prohladi.
Za sirup - u manju posudu stavite šećer, vodu i rum, pa stavite da provri. Od momenta vrenja kuvajte pet minuta. Vrelim sirupom prelijte prohlađeni kolač i ostavite ga da se dobro ohladi i upije sirup.
Prijatno!
S lakoćom ih možete prilagoditi prema svojim ukusima i dostupnim sastojcima
24.09.2024
GurmanlookEksperimentišite sa različitim vrstama povrća ili dodajte sir za bogatiji ukus
22.09.2024
GurmanlookLeti volimo brzinske recepte koji se lako spremaju, a kad probate ovaj bićete oduševljeni
09.09.2024
GurmanlookBrz, ukusan i jednostavan, postaće omiljeni slatki užitak cele porodice
08.09.2024
Gurmanlook
Ostavite komentar