GRIZ KNEDLE KOJE UVEK USPEJU: Vikend samo što nije i vreme je za jednu omiljenu supicu!
Vikend je tu pred vratima, svima nam treba jedan predah od svega uz naravno, jednu domaću supicu sa knedlama
01.11.2024
GurmanlookPriprema domaćih eklera je lakša nego što mislite
podeli vest:
Kad se pomene ekler, svima nam na pamet padne onaj sočni, kremasti fil i hrskava kora koja se topi u ustima. Ova poslastica je pravi hit na svakom slatkom stolu, a priprema domaćih eklera je lakša nego što mislite.
I naravno, svaka mama imala je neki trik kako se prave, pa vam mi sada otkrivamo jednu takvu recepturu, onu, tajnu.
U nastavku vam donosimo recept za najkremastije i najfinije kolače eklera, jer, ovo je nešto što se mora probati...
Foto: Youtube PrintScreen/Bokina kuhinja
Sastojci
Za koru:
250 ml vode
100 g putera
150 g brašna
4 jaja
Prstohvat soli
Za kremu:
500 ml mleka
4 žumanca
150 g šećera
50 g brašna
1 kašičica vanile
200 ml slatke pavlake (za šlag)
Priprema
1. Pripremite koru: U šerpu stavite vodu, puter i prstohvat soli. Kada se puter istopi i voda provri, sklonite s vatre i dodajte brašno. Miješajte sve dok se ne formira glatko testo koje se odvaja od ivica šerpe. Ohladite nekoliko minuta, pa dodajte jaja jedno po jedno, mešajući da se sve lepo sjedini.
2. Oblikovanje eklera: Pomoću slastičarske kesice ili kašike, na pleh obložen papirom za pečenje stavljajte manje trakice testa (oko 10 cm dužine). Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta, dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Kada su gotovi, ostavite ih da se ohlade.
Vikend je tu pred vratima, svima nam treba jedan predah od svega uz naravno, jednu domaću supicu sa knedlama
01.11.2024
GurmanlookSavršen za ručak ili večeru!
31.10.2024
Gurmanlook3. Priprema kreme: U međuvremenu, pripremite kremu. Mleko stavite da prokuva. U drugoj posudi, umutite žumanca sa šećerom i brašnom, pa polako dodajte vruće mleko, neprestano mešajući. Vratite sve na vatru i kuvajte dok se krema ne zgusne. Na kraju dodajte vanilu i ostavite da se ohladi.
Kada se krema ohladi, umutite slatku pavlaku i pažljivo je sjedinite sa ohlađenom kremom.
4. Spajanje eklera: Ohlađene kore pažljivo presecite po dužini i napunite ih bogatom kremom.
5. Posluživanje: Ekleri možete posuti prah šećerom ili prelivom od čokolade.
Uživajte u svojim domaćim eklerima! Ova poslastica je savršena za svaku priliku, a najlepše je kada je pripremite uz porodicu i prijatelje. Prijatno!
BONUS VIDEO:
Sa dozom humora, ali zaista jeste tako, ovaj kolač je sladak i ukusan a nema puno sastojaka
30.10.2024
GurmanlookNaše bake znale su tajne dobre turšije...
30.10.2024
GurmanlookJedno od najukusnijih i najzdravijih jela koje možete pripremiti kod kuće
30.10.2024
GurmanlookJednog od najpoznatijih kuvara sa ovih prostora možete gledati u emisiji "Sofra", svakog dana u 14 časova na K1 televiziji
29.10.2024
Sofra
Ostavite komentar