Slobodno vreme > Gurmanlook

PETKOM SE PEKU PALAČINKE Dodajte ovo i biće mekane i vazdušaste čak i sutradan!

Tajna je u sodi bikarboni!

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

29/11/2024 > 16:00

podeli vest:

PETKOM SE PEKU PALAČINKE Dodajte ovo i biće mekane i vazdušaste čak i sutradan!
Foto: Shutterstock


Ko bi odoleo mirisu sveže pečenih palačinki? Još onaj momenat kada dođete sa posla, pa kraj je nedelje, to je to, pravo vreme! Iako se čini da je priprema ovog omiljenog deserta jednostavna, postoji jedan mali trik koji će vaše palačinke učiniti neodoljivo mekanim i vazdušastim, čak i narednog dana.

Foto: Shutterstock

 

Tajna je u sodi bikarboni! Dodavanjem samo četvrtine kašičice sode bikarbone u standardnu smesu za palačinke, dobićete testo koje je prozračno i mekano. Ovaj jednostavan dodatak čini čuda, omogućavajući da palačinke zadrže svežinu i mekoću duže vreme.

Sastojci:

1 jaje
200 ml mleka
250 ml vode
200 g brašna
Prstohvat soli
1/4 kašičice sode bikarbone
2 kašike ulja
Ulje za premazivanje tiganja

Foto: Youtube PrintScreen

 

Priprema:

U posudi sjedinite jaje, mleko i vodu.
Dodajte brašno, so i sodu bikarbonu, pa dobro umutite dok smesa ne postane glatka, bez grudvica.
Na kraju dodajte ulje i ponovo promešajte.
Zagrejte tiganj na visokoj temperaturi, a zatim je smanjite na srednju.
Premažite tiganj uljem i pecite palačinke sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Nakon pečenja, ređajte palačinke jednu na drugu i poklopite sud kako bi duže ostale tople i mekane. Filujte ih nadevom po želji – džemom, kremom, medom ili sirom.

Isprobajte ovaj jednostavan trik i uživajte u savršenim palačinkama koje će oduševiti vašu porodicu i goste!

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar