OVO VAM U RESTORANU UVEK NAPLATE, A NIKADA NE NARUČITE Znate li šta je kuver?
Stavka koja često zbunjuje goste, posebno kada nisu unapred obavešteni o dodatnim troškovima
28.11.2024
GurmanlookTajna je u sodi bikarboni!
podeli vest:
Ko bi odoleo mirisu sveže pečenih palačinki? Još onaj momenat kada dođete sa posla, pa kraj je nedelje, to je to, pravo vreme! Iako se čini da je priprema ovog omiljenog deserta jednostavna, postoji jedan mali trik koji će vaše palačinke učiniti neodoljivo mekanim i vazdušastim, čak i narednog dana.
Foto: Shutterstock
Tajna je u sodi bikarboni! Dodavanjem samo četvrtine kašičice sode bikarbone u standardnu smesu za palačinke, dobićete testo koje je prozračno i mekano. Ovaj jednostavan dodatak čini čuda, omogućavajući da palačinke zadrže svežinu i mekoću duže vreme.
Sastojci:
1 jaje Foto: Youtube PrintScreen
200 ml mleka
250 ml vode
200 g brašna
Prstohvat soli
1/4 kašičice sode bikarbone
2 kašike ulja
Ulje za premazivanje tiganja
Priprema:
U posudi sjedinite jaje, mleko i vodu.
Dodajte brašno, so i sodu bikarbonu, pa dobro umutite dok smesa ne postane glatka, bez grudvica.
Na kraju dodajte ulje i ponovo promešajte.
Zagrejte tiganj na visokoj temperaturi, a zatim je smanjite na srednju.
Premažite tiganj uljem i pecite palačinke sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Stavka koja često zbunjuje goste, posebno kada nisu unapred obavešteni o dodatnim troškovima
28.11.2024
GurmanlookItalijani kuvaju dvostruko više od svojih sunarodnica, prkoseći globalnom trendu.
28.11.2024
GurmanlookNakon pečenja, ređajte palačinke jednu na drugu i poklopite sud kako bi duže ostale tople i mekane. Filujte ih nadevom po želji – džemom, kremom, medom ili sirom.
Isprobajte ovaj jednostavan trik i uživajte u savršenim palačinkama koje će oduševiti vašu porodicu i goste!
BONUS VIDEO:
Donosimo vam recept za preliv koji će vašu pitu učiniti savršenom
28.11.2024
GurmanlookAko volite pikantniji ukus, dodajte ljutu papriku ili malo čilija.
27.11.2024
GurmanlookDodavanje jajeta u fil pomaže da se smesa bolje poveže, što rezultira kompaktnijom i sočnijom sarmom
26.11.2024
GurmanlookAko možete skuvati čaj, možete i rakiju, samo s više zabave
23.11.2024
Gurmanlook
Ostavite komentar