Slobodno vreme > Gurmanlook

NINA JE TU Kome je šećer ovih dana u padu, evo recept za tortu sa pistaćima koja vraća u život!

Sa slojevima punim kremastog sira, pistaća i... da, šećera koliko treba da vas podigne na praznični nivo sreće

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

09/12/2024 > 09:48

podeli vest:

NINA JE TU Kome je šećer ovih dana u padu, evo recept za tortu sa pistaćima koja vraća u život!
Foto: Instagram Printscreen/ninacvetkovski


Pa, ovakav slatkiš je teško ne voleti... Mislimo na pistaće.

Ako ste se zapitali šta to Dalmatinska zvezda društvenih mreža, Nina Cvetkovski, smišlja u svojoj kuhinji, odgovor je: torta koja mami uzdahe! Sa slojevima punim kremastog sira, pistaća i... da, šećera koliko treba da vas podigne na praznični nivo sreće. Da li je teško? Pa, zavisi – ali jedno je sigurno: ova torta je vredna svakog minuta truda!

Foto: Instagram Printscreen/ninacvetkovski

 

Tajna savršene torte sa pistaćima

Pre nego što zasučete rukave, spremite se na izazov: Nina je uspela da u jednu tortu uklopi krem sir, belu čokoladu, pastu od pistaća i, naravno, dozu kreativnosti koja će vam biti neophodna da ovo remek-delo zablista na vašem stolu.

Evo kako da je napravite:

Potrebni sastojci:

300 g keksa (Plazma ili sličan mleveni keks)
100 g maslaca (za čvrstu podlogu, jer nećemo da se torta ruši!)
600 g krem sira (jer šta je torta bez njega?)
Pasta od pistaća (tri kašike za fil i još tri za glazuru – jer pistaća nikad dosta!)
4 jaja (jer je torta ipak ozbiljna stvar)
170 g šećera (+ 160 g za drugi sloj – računajte, Nina je sve izmerila!)
1 vanilin šećer (za onaj momenat "mmm")
Sok i korica jednog limuna (za tajni "kick")
500 g kiselog pavlaka
200 ml slatke pavlake
200 g bele čokolade

Priprema:
Podloga:

Sameljite 300 g keksa i pomešajte s 100 g rastopljenog maslaca.
Utisnite smesu u kalup za tortu. Koristite kašiku i malo ljubavi.

Foto: Instagram Printscreen/ninacvetkovski

 

Prvi sloj kreme:

Umutite 600 g krem sira sa 170 g šećera, vanilin šećerom, sokom i koricom limuna.
Dodajte tri kašike paste od pistaća (ne pitajte koliko kalorija ima – to nije poenta).
Umešajte četiri jaja jedno po jedno.
Prelijte smesu preko podloge i pecite 20 minuta na 170°C, zatim smanjite na 150°C i pecite još 20 minuta.

Drugi sloj kreme:

Umutite 500 g kiselog pavlaka sa 160 g šećera (da, opet šećer!).
Pažljivo nanesite preko prve kreme i vratite u rernu na 10 minuta na 150°C. Potom ugasite rernu i ostavite tortu unutra još 10 minuta s odškrinutim vratima.

Glazura:

Ugrejte 200 ml slatke pavlake, dodajte 200 g bele čokolade i tri kašike paste od pistaća.
Mešajte dok ne dobijete glatku smesu i ostavite da se prohladi.
Ohlađenu glazuru nanesite na tortu (ne žurite – ovde je strpljenje ključno!).

Foto: Instagram Printscreen/ninacvetkovski

 

Dekoracija:

Pospite pistaće ili dodajte ukrase po želji. Nina predlaže i voćne detalje za dodatnu eleganciju.

Nina nas je ponovo oborila s nogu – ova torta nije samo ukusna, već i prava priča o tome koliko truda i ljubavi možete staviti u jedan desert. Hoćete li probati? Samo pazite da ne pojedete sve sami, jer ova torta je praznični hit!

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar