OVO JE RECEPT ZA PAZARSKE MANTIJE KOJI SVI TRAŽE Savršeno jelo za subotnji ručak!
Priprema zahteva malo truda, ali rezultat je savršenstvo koje miriše na tradiciju
07.12.2024
GurmanlookSa slojevima punim kremastog sira, pistaća i... da, šećera koliko treba da vas podigne na praznični nivo sreće
podeli vest:
Pa, ovakav slatkiš je teško ne voleti... Mislimo na pistaće.
Ako ste se zapitali šta to Dalmatinska zvezda društvenih mreža, Nina Cvetkovski, smišlja u svojoj kuhinji, odgovor je: torta koja mami uzdahe! Sa slojevima punim kremastog sira, pistaća i... da, šećera koliko treba da vas podigne na praznični nivo sreće. Da li je teško? Pa, zavisi – ali jedno je sigurno: ova torta je vredna svakog minuta truda!
Foto: Instagram Printscreen/ninacvetkovski
Tajna savršene torte sa pistaćima
Pre nego što zasučete rukave, spremite se na izazov: Nina je uspela da u jednu tortu uklopi krem sir, belu čokoladu, pastu od pistaća i, naravno, dozu kreativnosti koja će vam biti neophodna da ovo remek-delo zablista na vašem stolu.
Evo kako da je napravite:
Potrebni sastojci:
300 g keksa (Plazma ili sličan mleveni keks)
100 g maslaca (za čvrstu podlogu, jer nećemo da se torta ruši!)
600 g krem sira (jer šta je torta bez njega?)
Pasta od pistaća (tri kašike za fil i još tri za glazuru – jer pistaća nikad dosta!)
4 jaja (jer je torta ipak ozbiljna stvar)
170 g šećera (+ 160 g za drugi sloj – računajte, Nina je sve izmerila!)
1 vanilin šećer (za onaj momenat "mmm")
Sok i korica jednog limuna (za tajni "kick")
500 g kiselog pavlaka
200 ml slatke pavlake
200 g bele čokolade
Priprema:
Podloga:
Sameljite 300 g keksa i pomešajte s 100 g rastopljenog maslaca. Foto: Instagram Printscreen/ninacvetkovski
Utisnite smesu u kalup za tortu. Koristite kašiku i malo ljubavi.
Prvi sloj kreme:
Umutite 600 g krem sira sa 170 g šećera, vanilin šećerom, sokom i koricom limuna.
Dodajte tri kašike paste od pistaća (ne pitajte koliko kalorija ima – to nije poenta).
Umešajte četiri jaja jedno po jedno.
Prelijte smesu preko podloge i pecite 20 minuta na 170°C, zatim smanjite na 150°C i pecite još 20 minuta.
Priprema zahteva malo truda, ali rezultat je savršenstvo koje miriše na tradiciju
07.12.2024
GurmanlookBivši kuvar grupe Kvin, deli svoje savete za savršeno pripremljene kobasice i ukazuje na uobičajene greške
05.12.2024
GurmanlookDrugi sloj kreme:
Umutite 500 g kiselog pavlaka sa 160 g šećera (da, opet šećer!).
Pažljivo nanesite preko prve kreme i vratite u rernu na 10 minuta na 150°C. Potom ugasite rernu i ostavite tortu unutra još 10 minuta s odškrinutim vratima.
Glazura:
Ugrejte 200 ml slatke pavlake, dodajte 200 g bele čokolade i tri kašike paste od pistaća. Foto: Instagram Printscreen/ninacvetkovski
Mešajte dok ne dobijete glatku smesu i ostavite da se prohladi.
Ohlađenu glazuru nanesite na tortu (ne žurite – ovde je strpljenje ključno!).
Dekoracija:
Pospite pistaće ili dodajte ukrase po želji. Nina predlaže i voćne detalje za dodatnu eleganciju.
Nina nas je ponovo oborila s nogu – ova torta nije samo ukusna, već i prava priča o tome koliko truda i ljubavi možete staviti u jedan desert. Hoćete li probati? Samo pazite da ne pojedete sve sami, jer ova torta je praznični hit!
BONUS VIDEO:
Evo nekoliko saveta kako da vaša supa bude savršena
05.12.2024
GurmanlookSve što vam je potrebno su osnovni sastojci, kalupi, i svakodnevni predmeti poput flaša ili čak leda
04.12.2024
GurmanlookOva torta je idealna za one trenutke kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena za komplikovanu pripremu
04.12.2024
GurmanlookOvaj jednostavan trik može pretvoriti vaša jela u magiju i približiti ih kvalitetu profesionalno pripremljene hrane
04.12.2024
Gurmanlook
Ostavite komentar