Slobodno vreme > Gurmanlook

KAKO SE PRAVILNO KORISTI RERNA? Genijalna tajna za savršeno pečenje – isprobajte odmah!

Ovaj jednostavan trik može pretvoriti vaša jela u magiju i približiti ih kvalitetu profesionalno pripremljene hrane

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

04/12/2024 > 12:56

podeli vest:

KAKO SE PRAVILNO KORISTI RERNA? Genijalna tajna za savršeno pečenje – isprobajte odmah!
Foto: Shutterstock


Mnogi od nas koriste rernu svakodnevno, ali retko ko zna za jednostavan trik koji može značajno poboljšati kvalitet pečenja. Profesionalni kuvari otkrivaju da postavljanje hrane direktno na dno rerne, umesto na rešetku, može rezultirati ukusnijim jelima s hrskavijom koricom.

Foto: Freepik.com

 

Zašto pečenje na dnu rerne?

Postavljanjem hrane na dno rerne omogućava se direktniji i intenzivniji izvor toplote, što je idealno za:

Pice: Dobijate hrskavu koricu sličnu onoj iz pica peći.
Hleb: Bolje narastanje i zlatno-smeđa boja kore.
Pečenje celog pileta ili ćurke: Ravnomerno pečenje s sočnim unutrašnjim delom i hrskavom spoljašnošću.

Kako primeniti ovaj trik?

Uklonite rešetke: Izvadite sve rešetke iz rerne kako biste oslobodili prostor na dnu.
Pripremite dno rerne: Postavite papir za pečenje ili odgovarajuću posudu direktno na dno.
Zagrejte rernu: Preporučuje se temperatura od 250°C, ali prilagodite je prema receptu i tipu hrane.
Pecite hranu: Pazite na vreme pečenja, jer direktna toplota može ubrzati proces.

Foto: Freepik.com

 

Važne napomene

Proverite konstrukciju rerne: Uverite se da dno rerne može izdržati težinu hrane i posude.
Ventilacija: Neke rerne, posebno gasne, imaju ventilacione otvore na dnu. Blokiranje ovih otvora može biti opasno, stoga se konsultujte s uputstvom proizvođača pre primene ovog metoda.

Ovaj jednostavan trik može pretvoriti vaša jela u pravu magiju i približiti ih kvalitetu profesionalno pripremljene hrane.

Isprobajte ga već danas i uživajte u savršenim rezultatima!

BONUS VIDEO:

 

 

Ostavite komentar