ČAK I ISKUSNE DOMAĆICE U OVOME GREŠE Izbegnite najčešće greške u pripremi supe
Evo nekoliko saveta kako da vaša supa bude savršena
05.12.2024
GurmanlookBivši kuvar grupe Kvin, deli svoje savete za savršeno pripremljene kobasice i ukazuje na uobičajene greške
podeli vest:
Nagrađivani kuvar Džef Bejker, sa više od 30 godina iskustva, otkriva da mnogi od nas prže kobasice na pogrešan način. Bejker, koji je kuvao za muzičke legende poput grupe Kvin, deli svoje savete za savršeno pripremljene kobasice i ukazuje na uobičajene greške koje treba izbegavati.
Foto: Pexels.com
Pravilna priprema kobasica:
Izvadite kobasice iz frižidera 20 minuta pre prženja: Ovo omogućava da kobasice dostignu sobnu temperaturu, što pomaže ravnomernom kuvanju i sprečava pucanje kože.
Koristite teški tiganj sa neprijanjajućim premazom: Zagrejte tiganj na srednje niskoj temperaturi pre nego što dodate kobasice.
Dodajte kašičicu masti u tiganj: Protresite tiganj dok dno ne bude potpuno prekriveno mašću, a zatim uklonite višak.
Evo nekoliko saveta kako da vaša supa bude savršena
05.12.2024
GurmanlookSve što vam je potrebno su osnovni sastojci, kalupi, i svakodnevni predmeti poput flaša ili čak leda
04.12.2024
GurmanlookPazite da se kobasice ne dodiruju tokom prženja: Redovno ih okrećite kako bi dobile bogatu zlatnu boju. Za standardne kobasice, ovaj proces traje oko 10-12 minuta.
Ostavite kobasice da odstoje nekoliko minuta pre serviranja: Idealna unutrašnja temperatura kobasice treba da bude oko 70 stepeni Celzijusa i da bude čvrsta na dodir.
Ova torta je idealna za one trenutke kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena za komplikovanu pripremu
04.12.2024
GurmanlookOvaj jednostavan trik može pretvoriti vaša jela u magiju i približiti ih kvalitetu profesionalno pripremljene hrane
04.12.2024
GurmanlookGreške koje treba izbegavati:
Probadanje kože tokom prženja: Ovo može dovesti do curenja sokova, što rezultira suvom i bezukusnom kobasicom.
Prženje u dubokom ulju: Ovakav način pripreme može učiniti kožu kobasice tvrdom, a unutrašnjost suvom.
Pečenje umesto prženja: Pečenje ne pruža istu hrskavost i bogat ukus koji se postiže prženjem u tiganju.
Prateći ove savete, možete uživati u sočnim i savršeno pripremljenim kobasicama koje će oduševiti vaše nepce.
BONUS VIDEO:
Umesto da ribu uvaljate u brašno pre prženja probajte sa ovim trikom i nećete pogrešiti
04.12.2024
GurmanlookIdealan za sve prilike, lako se priprema, sve u svemu slatkiš je odličan
02.12.2024
GurmanlookOvaj sok možete pripremiti od jabuka iz svoje bašte ili s lokalne pijace
02.12.2024
GurmanlookKljuč je u pravilnom balansu – namirnice treba da budu suve, lagano premazane uljem i pogodne za pečenje na toplom vazduhu
02.12.2024
Gurmanlook
Ostavite komentar