Slobodno vreme > Gurmanlook

NAPRAVITE DEKORACIJU OD ČOKOLADE Sve što vam treba jesu kocka leda i flaša

Sve što vam je potrebno su osnovni sastojci, kalupi, i svakodnevni predmeti poput flaša ili čak leda

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

04/12/2024 > 19:00

podeli vest:

NAPRAVITE DEKORACIJU OD ČOKOLADE Sve što vam treba jesu kocka leda i flaša
Foto: Printscreen Facebook/Transformazing


Dekorisanje jela čokoladom nije samo za profesionalne poslastičare – uz malo kreativnosti i nekoliko jednostavnih trikova, možete sami kod kuće kreirati čokoladne ukrase koji će oduševiti vaše goste. Sve što vam je potrebno su osnovni sastojci, kalupi, i svakodnevni predmeti poput flaša ili čak leda!

Kako pripremiti čokoladu za dekoraciju?

Izbor čokolade: Koristite kvalitetnu crnu, mlečnu ili belu čokoladu. Što je čokolada kvalitetnija, lakše ćete je oblikovati i ukrasi će izgledati sjajnije.
Topljenje: Otopite čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj pećnici uz povremeno mešanje. Pazite da čokolada ne dođe u dodir s vodom, jer će se inače zgrudvati.
Temperiranje: Ako želite da čokolada bude čvrsta i sjajna nakon hlađenja, koristite tehniku temperiranja – otopite čokoladu do 45°C, zatim je ohladite na oko 27°C, pa je ponovo zagrejte na 31°C.

 

@chocolateriacreativa Algunas ideas de decoración con chocolate! 🍫🍫🍫 Sigueme para aprender más! . . . #chocolateriacreativa #chocolaterecipe #chocolateria #chocolatelover ♬ Cupid (Twin Version) - FIFTY FIFTY

 

Ideje za kreativne čokoladne ukrase

1. Dekoracija uz pomoć leda

Šta vam treba? Ledene kocke ili smrznute kugle.
Postupak: Otopljenu čokoladu sipajte kašičicom preko kocki leda ili kugli. Čokolada će se odmah stvrdnuti i preuzeti neobične, nepravilne oblike. Ovi ukrasi su idealni za tortu ili sladoled.

2. Flaša kao kalup

Šta vam treba? Plastična flaša ili staklena boca.
Postupak: Iscedite čokoladu iz kesice s malim otvorom direktno na flašu, praveći spirale, linije ili cvetne oblike. Kada se čokolada stvrdne, pažljivo je odlepite. Ovi ukrasi su savršeni za ukrašavanje kolača ili tanjira.

Foto: Printscreen Facebook/Transformazing

 

3. Čokoladni čipkasti ukrasi

Šta vam treba? Papir za pečenje.
Postupak: Otopljenu čokoladu sipajte u kesu za ukrašavanje, pa na papiru iscrtajte čipkaste motive – srce, zvezde ili jednostavne spirale. Kada se ukrasi stvrdnu, pažljivo ih odlepite i koristite za ukrašavanje deserata.

4. Korpe od čokolade uz pomoć balona

Šta vam treba? Mali baloni.
Postupak: Napunite balone do željene veličine, premažite ih čokoladom i ostavite da se stegnu. Kada se čokolada stvrdne, probušite balone i dobićete savršene čokoladne korpice za voće ili sladoled.

Saveti za savršene čokoladne ukrase

Uvek radite u hladnoj prostoriji kako bi se čokolada brže stvrdnjavala.
Koristite različite vrste čokolade za šarene efekte.
Dekorisane čokoladne ukrase čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi na hladnom mestu dok ne budu spremni za upotrebu.

Kreativno dekorisanje čokoladom nije samo zabavno, već i odličan način da dodate lični pečat vašim poslasticama. Isprobajte ove jednostavne trikove i unesite čokoladnu magiju u svaku priliku – od rođendanskih proslava do porodičnih ručkova!

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar