TAJNA KREMASTOG KROMPIR PIREA Probajte originalnu recepturu baka Jele!
podeli vest:

Želite krompir pire koji će nestati za tren oka? Ovaj recept je pravi izbor! Penasti pire s mliekom i uljem ili maslacem je toliko ukusan da mu niko neće moći odoljeti. Poslužite ga toplo i uživajte u svakom zalogaju. Savršen je za sve prilike, od porodičnog ručka do svečane večere. Ovaj pire je idealan prilog uz svako jelo, a posebno uz meso.
600 gr krompira
300 ml mleka
3 kašike ulja
soli
Priprema:
Krompir oguliti ili skuvati sa korom, izgnječiti pa polako dodavati vruće mleko i miksati, Posmatrajte kako se struktura krompira menja i povećava i postaje sve penastija. Pred kraj dodati ugrejano ulje ubaciti u penasti pire krompir i još dobro izmiksati. Posoliti po ukusu. U krompir umesto ulja možete ubaciti kockicu maslaca. Kao dodatak mesu ovo je najbolji prilog koji će nestati za tren oka
Napomena:
Krompir pire servirati toplo nikako hladno.
Kako se sprema pire krompir pogledajte u videu:
Ostavite komentar