Slobodno vreme > Gurmanlook

TAJNA KREMASTOG KROMPIR PIREA Probajte originalnu recepturu baka Jele!

Izvor: K1info

Autor: Jelena Petrović

24/02/2025 > 07:41

podeli vest:

TAJNA KREMASTOG KROMPIR PIREA Probajte originalnu recepturu baka Jele!
Foto: Youtube PrintScreen/bakina kuhinja/ Jelajelena Petrovic


Želite krompir pire koji će nestati za tren oka? Ovaj recept je pravi izbor! Penasti pire s mliekom i uljem ili maslacem je toliko ukusan da mu niko neće moći odoljeti. Poslužite ga toplo i uživajte u svakom zalogaju. Savršen je za sve prilike, od porodičnog ručka do svečane večere. Ovaj pire je idealan prilog uz svako jelo, a posebno uz meso.

Youtube PrintScreen/bakina kuhinja/ Jelajelena Petrovic


Potrebno je:
600 gr krompira
300 ml mleka
3 kašike ulja
soli


Priprema:
Krompir oguliti ili skuvati sa korom, izgnječiti   pa polako dodavati vruće mleko i miksati, Posmatrajte kako se struktura krompira menja i povećava i postaje sve penastija. Pred kraj dodati ugrejano ulje ubaciti u penasti pire krompir i još dobro izmiksati. Posoliti po ukusu. U krompir umesto ulja možete ubaciti kockicu maslaca. Kao dodatak mesu ovo je najbolji prilog koji će nestati za tren oka
Napomena:
Krompir pire servirati toplo nikako hladno.

Kako se sprema pire krompir pogledajte u videu:

Ostavite komentar