Slobodno vreme > Gurmanlook

MOŽE BITI PITA A MOŽE I GIBANICA Jednostavna, mekana i pojede se u slast!

Izvor: K1info

Autor: Jelena Petrović

03/03/2025 > 10:30

podeli vest:

MOŽE BITI PITA A MOŽE I GIBANICA Jednostavna, mekana i pojede se u slast!
Foto: Jelena Petrović


Ma, samo da miriše na domaće! Ova pita će vas oduševiti svojom jednostavnošću, brzinom pripreme i fantastičnim ukusom. Na prvi pogled, izgleda kao klasična gibanica, ali tajni sastojak joj daje posebnu notu i čini je neodoljivom. Idealna je za brzi doručak, ukusnu večeru ili iznenadne goste.

Jelena Petrović


Potrebno je:
pola starog hleba
2 jaja
250 ml jogurta ili mleka
100 gr kačkavalja
150 gr sira feta
malo ulja

Priprema:
Umutiti malo viljuškom jaja pa dodati sir, mleko ili jogurt i izmešati. Ubaciti malo ulja i pola rendanog kačkavalja i sve izjednačiti.
Pleh obložiti pek papirom i istresti  u pleh i izravnati. Odozgo rasporediti ostatak kačkavalja. Peći na 220 stepeni, 45 minuta da ispari tečnost i porumeni. Služiti uz jogurt. Fantastično!

Kako se sprema pita pogledajte u videu:

Ostavite komentar