KAKO JE OVO DOBRO... Blondiji sa jagodama i belom čokoladom - osvaja na prvi zalogaj
podeli vest:

Ako voliš da ti kuća zamiriše na kolače dok napolju sunce miluje prozore, ovaj recept je baš za tebe! Blondiji sa jagodama i belom čokoladom su savršena kombinacija voćne svežine i kremaste slatkoće. Prave se brzo, lako, i nestaju još brže – taman za prolećne dane kad nam dođe neko drag na kafu.
Potrebno ti je:
50 g smeđeg šećera
50 g belog šećera
2 jaja
120 g maslaca (rastopljenog)
130 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
2 kašičice vanile
Prstohvat soli
150 g bele čokolade (iseckane)
200 g jagoda
3 kašike šećera u prahu (za posipanje)
Kako se pravi:
Zagrej rernu na 180°C i pripremi pleh (otprilike 20x23 cm), pa ga obloži papirom za pečenje.
Umuti jaja sa belim i smeđim šećerom dok masa ne postane penasta i svetla.
Dodaj istopljen maslac i vanilu, pa lagano umešaj brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli.
Umešaj komadiće bele čokolade.
Smesu rasporedi u pleh, a po vrhu poređaj presečene jagode, nežno ih utisni.
Peci oko 25 minuta – kad blondiji porumene i zamirišu, znaćeš da su gotovi.
Ohladi, seci na kocke i pospi šećerom u prahu.
Ovaj kolač je melem za oči i dušu – krckav spolja, sočan iznutra, i toliko lep da nam je skoro žao da ga sečemo. Ali samo skoro...
BONUS VIDEO:
Ostavite komentar