Slobodno vreme > Gurmanlook

KAKO JE OVO DOBRO... Blondiji sa jagodama i belom čokoladom - osvaja na prvi zalogaj

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

11/04/2025 > 14:17

podeli vest:

KAKO JE OVO DOBRO... Blondiji sa jagodama i belom čokoladom - osvaja na prvi zalogaj
Foto: Shutterstock


Ako voliš da ti kuća zamiriše na kolače dok napolju sunce miluje prozore, ovaj recept je baš za tebe! Blondiji sa jagodama i belom čokoladom su savršena kombinacija voćne svežine i kremaste slatkoće. Prave se brzo, lako, i nestaju još brže – taman za prolećne dane kad nam dođe neko drag na kafu.

Potrebno ti je:

50 g smeđeg šećera

50 g belog šećera

2 jaja

120 g maslaca (rastopljenog)

130 g brašna

1 kašičica praška za pecivo

2 kašičice vanile

Prstohvat soli

150 g bele čokolade (iseckane)

200 g jagoda

3 kašike šećera u prahu (za posipanje)

Kako se pravi:

Zagrej rernu na 180°C i pripremi pleh (otprilike 20x23 cm), pa ga obloži papirom za pečenje.

Umuti jaja sa belim i smeđim šećerom dok masa ne postane penasta i svetla.

Dodaj istopljen maslac i vanilu, pa lagano umešaj brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli.

Umešaj komadiće bele čokolade.

Smesu rasporedi u pleh, a po vrhu poređaj presečene jagode, nežno ih utisni.

Peci oko 25 minuta – kad blondiji porumene i zamirišu, znaćeš da su gotovi.

Ohladi, seci na kocke i pospi šećerom u prahu.

Ovaj kolač je melem za oči i dušu – krckav spolja, sočan iznutra, i toliko lep da nam je skoro  žao da ga sečemo. Ali samo skoro...

BONUS VIDEO:

 

 

 

Ostavite komentar