ČAROBNE KIFLICE BEZ KVASCA SA MAKOM Mekane kao duša, ukusne za medalju!
podeli vest:

Ako nemate vremena za čekanje da testo naraste, ovaj recept je idealan za vas! Samo nekoliko sastojaka, malo mešanja i za kratko vreme ćete uživati u vrhunskim, domaćim kiflicama.
Savršene su za doručak, užinu ili kao slatko posluženje uz kafu ili čaj. Punjene bogatim makom i posute finim prah šećerom, ove kiflice će oduševiti sve koji ih probaju. Pripremite ih i uverite se sami u njihovu mekoću i neodoljiv ukus!

Sastojci:
400 gr brašna
1 prašak za pecivo
korica limuna
1 vanilin šećer
1'' gr šećera
1 kašika masti ili margarina ili maslaca
200 gr kisele pavlake
1 jaje
nadev:
100gr maka sa malo mleka
Priprema:
Umutiti jaje mast pavlakui šećer malo žiscom da bude penasto pa dodati brašno i rukama zamesiti glatko testo i razviti u pravougaonik.
Iseći trouglove i puniti makom i uvijati kifle.
Premazati jajetom i peći 30 minuta na 180 stepeni. Posuti prah šećerom. Vrhunske!
Kako se sprema ovaj predivni kolač, pogledajte u video prilogu:
Ostavite komentar