NEODOLJIVA ŠUŠKAVA PITA SA VIŠNJAMA I LEBLEBIJAMA Tajna hrskavosti koja se topi u ustima!
podeli vest:

Probajte ovaj neobični spoj ukusa i uverite se sami zašto je ova šuškava pita sa višnjama i leblebijama toliko posebna! Uživajte u ukusu i ne zaboravite da uživate u svakom zalogaju. Idealna je za one koji poste. Kafica, pita i pozovite vaše prijatelje. Uživajte u malim stvarima i lepim momentima koji se pamte!
Potrebno je:
tanke kore za baklavu
2 šolje od 200 gr višanja
100 gr leblebija
1oo gr šećera
1 vanilin šećer
kisela voda
ulje
malo listića badema po želji
prah šećer za posipanje
Priprema:
Četiri tanke kore svaku premazati uljem i poprskati kiselom vodom i ređati jednu na drugu. Na petu koru u dno staviti pola višanja pa uviti u rolat. Tako i drugi rolat. Poseći rolate premazati uljem i posuti listićima badema. Peći na 200 stepeni C 40 minuta da lepo porumeni. Gotovu vruću pitu posuti vanilin šećerom i prah šećerom. Šuškava pita topi se u ustima. Uživajte!
Kako se sprema pita pogledajte u videu:
Ostavite komentar