Francuski hleb BAGET ušao na listu SVETSKE KULTURNE BAŠTINE, a mi vam otkrivamo KAKO SE PRAVI
Francuski hleb baget upisan je na Uneskovu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa
30.11.2022
GurmanlookRestoran "Botin" u Madridu osnovan je 1725. godine, a u Ginisovoj knjizi rekorda nalazi se kao najstariji restoran na svetu
podeli vest:
Autori YouTube kanala "Great Big Story" posetili su restoran "Botin" kako bi pokušali da otkriju neku od njegovih tajni dugovečnosti. Jedna od jedinstvenih karakteristika restorana je njegova peć, koja neprekidno radi skoro 300 godina.
- To je naš dragulj. Naš dragulj u kruni - rekao je zamenik direktora "Botina" Luis Havier Sančez, koji je radio u restoranu više od 45 godina.
- Nikada je ne gasimo. Noću mora da ostane vruća i ujutro da bude spremna za pečenje. To je razlog zašto nikada ne smemo da je isključimo. Postoji posebna aroma unutra, zaista je neverovatna - objasnio je Sančez.
Takođe je neverovatno koliko je restoran posvećen gastronomskoj tradiciji hrane koju služi.
Francuski hleb baget upisan je na Uneskovu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa
30.11.2022
GurmanlookVegetarijanski i veganski recepti su sve popularniji i popularniji, ali takođe su i sve ukusniji i ukusniji
25.11.2022
GurmanlookIako Sančez opisuje vinski podrum kao "istoriju koja diše", cilj je da hrana ima ukus istorije, pri čemu svaki kuvar uči od svog prethodnika, a zatim prenosi recepte na sledeću generaciju.
- Naši recepti su veoma stari, od kada je osnovan restoran, i od tada smo ostali verni tim receptima.
I pored svega, restoran "Botin" nije potpuno "zaglavio" u prošlosti - ima web stranicu i sve potrebne profile na društvenim mrežama, piše magazin Food and Wine.
Takođe, postoji i na TripAdvisoru gde posetioci mogu da ostave recenzije poput šaljivih dosetki: "Eh, čuo sam da je ovo mesto dostiglo vrhunac davne 1831. godine."
Prvo, treće i šesto mesto nisu iznenađenje. Slično bi glasali mnogi širom Srbije
23.11.2022
GurmanlookEvo jednog jednostavnog recepta za ukusnu, laganu i zdravu prazničnu tortu
23.11.2022
GurmanlookEm su zdrave, em vas greju tokom hladnih dana
22.11.2022
GurmanlookDonosimo vam recept za još jednu neobičnu zimnicu za koj smo sigurni da će vam se dopasti na prvi zalogaj
18.11.2022
GurmanlookPreostala su još samo dva manja regulatorna koraka pre nego što ovako proizvedeno meso bude dostupno javnosti
18.11.2022
ČuvarkućaSlavski kolač je uz vino i žito osnovni element praznične trpeze
17.11.2022
GurmanlookŠirom regiona u toku noći biće obilnih padavina
pre 2 sata
RegionOvo sprovođenje zabeležile su kamere TVCG
pre 3 sata
HronikaPored Hrvatske i Švedske i Finska je pribegla ovim metodama
pre 3 sata
RegionOna leti brzinom od 10 maha – 2,5-3 kilometra u sekundi
pre 5 sati
SvetSukob u Ukrajini je posle ovih napada dobio elemente globalne prirode
pre 6 sati
SvetAjli je ugrađen dren preko kojeg izlazi gnoj
pre 6 sati
RegionReč je o još jednom svesnom i planiranom pokušaju izazivanja incidenta
pre 6 sati
PolitikaBalijagića otkrili tragovi u snegu
pre 7 sati
HronikaBio je PR za umetnike poput: Doli Parton, Džonija Keša, Pink Floyd, Brusa Springstina, The Clash, Barbre Strejsend...
20.11.2024
SudbineAnja je danas sahranjena u svom rodnom Bošnjanu kod Paraćina
20.11.2024
SudbineNa roze umrlici potpisani su roditelji, braća sa devojkama, momak, bake, tetke, rodbina i prijatelji...
20.11.2024
SudbineMitrović je nad majčinim grobom održao potresni govor u kojem je obećao da će joj ispuniti poslednju želju
20.11.2024
SudbineNakon sahrane Željko se oglasio snimkom i porukom
19.11.2024
SudbineNajveću podršku Željko je danas imao od dece
19.11.2024
SudbineMajka Milenija preminula je na porodičnu krsnu slavu Đurđic
19.11.2024
SudbineDugo nije bila u kontaktu sa njom.
19.11.2024
Sudbine
Ostavite komentar