Slobodno vreme > Mozaik

Nije svejedno: Koji OMEKŠIVAČ se koristi za zavese a koji za džempere?

Važno je uskladiti miris s vrstom tkanine

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

24/10/2024 > 11:00

podeli vest:

Nije svejedno: Koji OMEKŠIVAČ se koristi za zavese a koji za džempere?
Foto: Freepik.com


Svi volimo taj prelepi miris omekšivača i svežine, ali...

Ako želite da vaš dom i odeća uvek predivno mirišu, važno je uskladiti miris omekšivača s vrstom tkanine.

Evo vodiča za odabir omekšivača prema različitim vrstama tkanina.

Pamuk: Posteljina i pamučna odeća vole sveže, prirodne mirise, poput lavande i citrusa. Ti mirisi nude osećaj čistoće i osveženja, a savršeni su za svakodnevno korišćenje.

Sintetičke tkanine: Tkanine poput poliestera i najlona mogu se nakupiti statičkim elektricitetom. Blagi mirisi zelenog čaja smanjuju statičnost i donose svežinu koja neće biti prenapadna u prostoriji.

Foto: Unsplash.com

 

Vuna: Vunene tkanine zahtevaju pravu negu. Ovde su mirisi poput vanile ili "bebe" savršeni jer pružaju ugodan miris bez ometanja prirodne teksture vune.

Sportska odeća: Za osetljivu kožu i odeću koja se nosi blizu tela najbolji su hipoalergenski omekšivači bez jakih mirisa. Međutim, blagi citrusi takođe mogu pružiti osveženje i pomoći u neutralizaciji neugodnih mirisa.

Foto: Unsplash.com

 

Dekorativne tkanine: Zavese, jastučići ili pokrivači, to najviše volimo da peremo sa što mirisnijim omekšivačima. Preporučujemo da perete zavese i draperije na nižim temperaturama kako biste sprečili njihovo rušenje. Većina proizvođača navodi 30 stepeni. Neke teške zavese se mogu prati na 40 stepeni. Omekšivači koji najviše pristaju za pranje zavesa su svakako oni koji imaju jače note poput nekih parfema, koji su intezivnijeg mirisa radi duže postojanosti.

Foto: Freepik.com

 

Svaka vrsta tkanine može "procvetati" ako se spoji sa prilagođenim izborom mirisa, pa se ne bojte eksperimentisati dok ne pronađete prave kombinacije. Omiljeni miris može vaš dom učiniti toplijim i ugodnijim, te pritom stvoriti poseban doživljaj za vas i vaše ukućane.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar