KAKO DA BANANE OSTANU SVEŽE NEDELJAMA Genijalan trik koji će vam uštedeti novac i živce
podeli vest:

Banane su verovatno jedno od najomiljenijih voćki – slatke, praktične, zdrave i deca ih obožavaju. Ali imaju i jednu "manu": prebrzo potamne, omekšaju i završe u kanti, čak i kad ih kupimo poluzelene. A da vam kažemo da postoji jedan jednostavan trik koji će ih sačuvati svežim i žutim i po dve nedelje?

Ne, ne traži nikakav aparat, hemiju niti čudo – samo malo plastične folije i pravi način čuvanja.
Trik koji menja sve
Sledeći put kada donesete banane iz prodavnice, nemojte ih razdvajati. Držite ih zajedno u grozdu i uradite sledeće:
🔸 Uzmite plastičnu foliju (ili alu-foliju) i umotajte deo gde su sve spojene – peteljke.
🔸 Čuvajte ih van frižidera, ali dalje od jabuka (jer jabuke ubrzavaju zrenje!).
Zašto ovo funkcioniše? Banane oslobađaju gas etilen baš iz tog spoja na vrhu – kada ga zamotate, usporavate njegovo širenje i produžavate svežinu ploda.
Bonus savet: šta kad ipak potamne?
Ako su banane već pri kraju, ne bacajte ih!
Iskoristite ih za:
🍌 banana hleb,
🍌 smoothie s mlekom i ovsenim pahuljicama,
🍌 palačinke s bananom i jajetom – za doručak koji se pravi za 5 minuta.
Mali trik – velika ušteda. U vremenu kada se sve više pazi na bacanje hrane i kućni budžet, ovakve dosetke ne samo da produžavaju život voću, već nam i čuvaju mir u kuhinji. Jer, ko ima decu, zna da banana mora da bude taman – ni zelena, ni previše zrela!
BONUS VIDEO:
DA SU NEKADA MAJKE RAĐALE SAMO DVOJE - ISTORIJA SRBA BI BILA SIROMAŠNIJA ZA OVE VELIKANE (VIDEO)
Od Tesle do Mišića, ovi genijalci i heroji su došli iz višečlanih porodica
pre 8 sati
Reportaža
Ostavite komentar