Slobodno vreme > Posna jela

ĐUVEČ U RERNI SA RIBOM Grofovski posni ručak!

Izvor: K1info

Autor: Jelena Petrović

17/03/2025 > 15:30

podeli vest:

ĐUVEČ U RERNI SA RIBOM Grofovski posni ručak!
Foto: Jelena Petrović


Kada poželite topao, ukusan i hranljiv obrok, koji se lako priprema i puni dom neodoljivim mirisima, domaći đuveč sa povrćem i ribom je pravi izbor! Ovaj recept je savršen za porodični ručak, jer kombinuje raznovrsno povrće, pirinač i sočne komade ribe, stvarajući savršenu harmoniju ukusa. Uz jednostavnu pripremu i bogatstvo vitamina, ovo jelo će sigurno postati omiljeno na vašoj trpezi!

Jelena Petrović

Potrebno je:
1 glavica crnog luka
1 veza mladog luka
2 šargarepe
2 krompira kockice
1 koren celera
3 paprike iz zamrzivača ili sveže
1 paradajz
200 gr šampinjona
100 ml kuvanog paradajza
4 pune kašike pirinča
suvi začin
ml biber
ulje

Prilog:
riba po želji

Jelena Petrović


Priprema:
Luk iseći krupnije, kao i papriku i šargarepu na kolutove pa propžiti da omekne. Dodati celer na kocke krompir na kocke kao i šampinjone cele. Izdinstati.

Dodati opran pirinač, kuvan paradajz pa kad sve omekne dodati začin, mleveni biber. Ja sam imala oslića koga sam uvaljala u instan za riblju čorbu i dodala još malo soli.

Staviti na đuveč i u rernu na 220 stepeni stepeni, 30-40 minuta. Đuveču uvek ostavite malo tečnosti. Supica i salata čine ovaj ručak kompletan.

A kako se sprema đuveč pogledajte na videu:

Ostavite komentar