Slobodno vreme > Posna jela

SLATKI KUPUS NA KAŠIKU Jednostavno, posno i miriše na domaću kuhinju

Izvor: K1info

Autor: Jelena Petrović

26/03/2025 > 13:09

podeli vest:

SLATKI KUPUS NA KAŠIKU Jednostavno, posno i miriše na domaću kuhinju
Foto: Jelena Petrović


Kad na pijacama zamiriše prvi mladi kupus, zna se – proleće je zaista stiglo. A nema ništa lepše nego kad iz kuhinje dopire miris jednostavnog, toplog jela koje se jede na kašiku, bez mnogo filozofije. Slatki kupus, bez mesa, samo sa povrćem i malo zaprške, prava je klasika domaće trpeze – posno, jeftino, zdravo i za prste da poližeš.

Jelena Petrović

Priprema je brza i laka, a ukus – pun, bogat i topao. Idealno za dan kada ne znaš šta da skuvaš, a hoćeš nešto „na kašiku“ i iz jednog lonca. 

Potrebno je:
1 glavica mladog kupus
2 struka crnog i 2 belog luka
2 veće šargarepe
1 paprika
1 koren celer
50 ml kuvanog paradajza
2 krompira na kockice
1 ljuta sveža paprika

Jelena Petrović


Mala zaprška
Ulje
1 kašičica brašna
3 lena seckanog belog luka
Mlevena paprika
Suvi začin

Priprema:
Pola glavice kupusa iseći i staviti na dno, preko staviti celer, šargarepu krompir luk, pa prekriti drugom polovinom kupusa. Odozgo staviti papriku ljutu i naliti vodom i kuvati. U kupus staviti zapršku. Na ulju propržiti beli luk i brašno dodati papriku pa sipati u kupus. Ubaciti suvi uzačin i soli po želji. Na kraju staviti peršunov list.

Kako izgleda prirpema kupusa pogledajte u video prilogu:

Ostavite komentar