SLATKI KUPUS NA KAŠIKU Jednostavno, posno i miriše na domaću kuhinju
podeli vest:

Kad na pijacama zamiriše prvi mladi kupus, zna se – proleće je zaista stiglo. A nema ništa lepše nego kad iz kuhinje dopire miris jednostavnog, toplog jela koje se jede na kašiku, bez mnogo filozofije. Slatki kupus, bez mesa, samo sa povrćem i malo zaprške, prava je klasika domaće trpeze – posno, jeftino, zdravo i za prste da poližeš.
Priprema je brza i laka, a ukus – pun, bogat i topao. Idealno za dan kada ne znaš šta da skuvaš, a hoćeš nešto „na kašiku“ i iz jednog lonca.
Potrebno je:
1 glavica mladog kupus
2 struka crnog i 2 belog luka
2 veće šargarepe
1 paprika
1 koren celer
50 ml kuvanog paradajza
2 krompira na kockice
1 ljuta sveža paprika
Mala zaprška
Ulje
1 kašičica brašna
3 lena seckanog belog luka
Mlevena paprika
Suvi začin
Priprema:
Pola glavice kupusa iseći i staviti na dno, preko staviti celer, šargarepu krompir luk, pa prekriti drugom polovinom kupusa. Odozgo staviti papriku ljutu i naliti vodom i kuvati. U kupus staviti zapršku. Na ulju propržiti beli luk i brašno dodati papriku pa sipati u kupus. Ubaciti suvi uzačin i soli po želji. Na kraju staviti peršunov list.
Kako izgleda prirpema kupusa pogledajte u video prilogu:
DA SU NEKADA MAJKE RAĐALE SAMO DVOJE - ISTORIJA SRBA BI BILA SIROMAŠNIJA ZA OVE VELIKANE (VIDEO)
Od Tesle do Mišića, ovi genijalci i heroji su došli iz višečlanih porodica
26.03.2025
Reportaža
Ostavite komentar