Slobodno vreme > Posna jela

POSNI KAČAMAK IZ RERNE Na ovakav način ga sigurno niste probali

Izvor: K1info

Autor: Jelena Petrović

20/03/2025 > 14:01

podeli vest:

POSNI KAČAMAK IZ RERNE Na ovakav način ga sigurno niste probali
Foto: Jelena Petrović


Dragi moji, danas vam predstavljamo recept koji krije malu tajnu! Ovo jelo iz bakine rerne je toliko ukusno da ćete se pitati šta ga čini tako posebnim. U nadevu se krije jedan neočekivani sastojak, ali šta je to, ostavljamo vama da otkrijete! Priprema je jednostavna, a rezultat je posni ručak koji će vas oduševiti. Uživajte u svakom zalogaju i podelite ovaj recept sa svojim prijateljima! 

Jelena Petrović

POSNI KAČAMAK IZ RERNE 

Potrebno :
kukuruzno belo brašno
voda
1 manji praziluk
4 - 4 šampinjona
1 paradajz ili 100 ml iz flaše
malo ajvara
ulje

Priprema:
Na ulju propržiti praziluk na kolutove zajedno sa šampinjonima na listiće. Kad se oni uprže i ispari tečnost dodati paradajz na kolutove da se omekane. Dodati suvi začin. Sve izjednačiti. Skuvati kačamak pa ga viljuškom iseckati viljuškom i sipati prženi nadev na kačamak. Dodati na par mesta i malo ajvara. Služiti toplo. Prijatno!

Kako se sprema kačamak pogledajte u videu:

Ostavite komentar