Slobodno vreme > Posna jela

POSNE, JEFTINE I GOTOVE ZA 20 MINUTA Riblje pljeskavice - ručak za subotu gotov dok kažeš “tunjevina”!

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

29/03/2025 > 10:16

podeli vest:

POSNE, JEFTINE I GOTOVE ZA 20 MINUTA Riblje pljeskavice - ručak za subotu gotov dok kažeš “tunjevina”!
Foto: Shutterstock


Subota je idealan dan za nešto jednostavno, zdravo i drugačije. Ako ste se zasitili krompira, pasulja i testenina, vreme je za jedno fino osveženje na trpezi – riblje pljeskavice! Ovaj recept je savršen za one koji poste, ali i za one koji jednostavno žele laganiji ručak bez puno muke.

Priprema je jednostavna, a rezultat – prste da poližete!

Shutterstock

Potrebni sastojci:

2 konzerve tunjevine u sopstvenom soku (ili u ulju, pa procediti)

1 veći krompir (kuvan i izgnječen)

1 šargarepa (narendana)

2 čena belog luka (sitno seckana ili izrendana)

2 kašike ovsenih pahuljica ili prezle

Peršun, so, biber po ukusu

Sok od pola limuna

Malo maslinovog ulja za prženje ili pečenje u rerni

Kako se pripremaju:

Tunjevinu dobro procediti i usitniti viljuškom.

Dodati izgnječeni krompir, narendanu šargarepu, beli luk i sve ostale sastojke.

Dobro promešati da se sve poveže u kompaktnu smesu.

Oblikovati male pljeskavice (ili kuglice), pa ih lagano pritisnuti rukom.

Pržiti na malo ulja dok ne porumene, ili peći u rerni na 200°C oko 20 minuta – sa preokretom na pola pečenja.

Servirati uz limun, tartar sos ili prolećnu salatu.

Freepik.com

Savet više:

Ako volite hrskaviju koricu, uvaljajte svaku pljeskavicu u kukuruzno brašno pre pečenja!

Zašto su riblje pljeskavice odličan izbor?
Zato što su lagane, zdrave, gotove za pola sata, a pritom se mogu jesti i tople i hladne – čak i u lepinji kao sendvič!

Subota je dan za uživanje – a uz ove pljeskavice, i kuhinja i stomak biće vam zahvalni. 🐟🍋

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar