Slobodno vreme > Sofra

ŠTA URADITI SA HRANOM KOJA JE OSTALA OD SLAVE? Gurmanski saveti Saše Mišića iz emisije "Sofra" na K1 Televiziji

Jednog od najpoznatijih kuvara sa ovih prostora možete gledati u emisiji "Sofra", svakog dana u 14 časova na K1 televiziji

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

11/11/2024 > 08:51

podeli vest:

ŠTA URADITI SA HRANOM KOJA JE OSTALA OD SLAVE? Gurmanski saveti Saše Mišića iz emisije "Sofra" na K1 Televiziji
Foto: Newage production


Emisija "Sofra", koju vodi čuveni kuvar Saša Mišić, svakodnevno na K1 televiziji donosi kombinaciju tradicionalnih jela u modernom ruhu. U jednom od svojih nastupa, Mišić je predstavio šta uraditi sa hranom koja je ostala nakon slave. Pripremu jela možete pogledati u ponedeljak, 11. novembra na K1 televiziji.

Foto: Newage production

 

Sastojci:

Sprža 100 g

Bareno jaje 2 komada

Kačkavalj 100 g

Ovčiji sir 100 g

Kulen 100 g

Pršuta 100 g

Kupus salata 200 g

Pečenje svinjsko bez koske u komadu 200 g

Dimljeni svinjski vrat 100 g 

Kiseli krastavac 200 g

Tucana paprika 10 g

Priprema:
Obično nam od slave ostaju sledeće namirnice: pečenje, kulen, vrat, pršuta, jaja, ovčiji sir, kiseli krastavci, luk, paprika, čvarci.
Predlog za hladno jelo: sve sastojke isecite na kocke, pomešajte, dodajte svež kupus, i izrendajte kačkavalj preko. Služi se kao hladno predjelo ili glavno jelo.
Predlog za toplo jelo: sve sastojke isecite, ubacite na vrelu mast ili ulje. Prvo stavite crni i beli luk da se proprže, a onda ostatak isečenih namirnica (kao za hladnu varijantu). Malo prodinstajte, pa kada je pri kraju izmrvite sir, izrendajte kačkavalj i dodajte začine.

Prijatno!

Ostavite komentar